
Beşamel Soslu Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg mantar
- 2 adet domates
- 3-4 adet biber
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 kaşık tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- Tuz, karabiber
Beşamel Soslu Mantar Sote Tanımı Yapılışı
- Soğanları jülyan olacak biçimde doğradım hafif kızarttım sonra doğradığım biberleri ekledim .
- Onlar da biraz kızarınca üzerine yıkadığım mantarları ince doğrayarak ekledim.
- Yüksek ateşte mantarlar suyunu çekene kadar pişirdim. (yüksek ateşte olunca mantar suyunu dışarı salmaz daha lezzetli olur)
- En son domatesleri ve tuzu ekleyerek suyunu çekene kadar pişirdim.
- Mantar pişene kadar diğer bir tencere de beşamel sosu hazırladım.
- Bir tencereye yağları kızdırıp üzerine unu ekleyip kavurdum.
- Daha sonra üzerine sütü ekleyerek kaynayana kadar karıştırarak pişirdim.
- En son üzerine kaşar peynirini de ekleyip ocaktan aldım.
- Bir fırın kabına evvel mantar soteyi düzgünce yayıp üzerine beşamel sosu gezdirdim ve 200 derece fırında üzeri kızarsan kadar 20 dakika pişirdim.