Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Karnabahar

Beşamel Soslu Karnabahar
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
besamel-soslu-karnibahar.jpg

Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım baş karnabahar
  • 200- 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 kaşık domates ve biber salçası karışık
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
Beşamel sos için:
  • 2 kaşık un
  • 2 bardak süt
  • 1 kaşık dolusu tereyağ
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri

Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle karnabaharları 1 tatlı kaşığı tuz ile yaklaşık 15dakika haşlayalım ve kare borcam tepsiye alıp çatal yardımıyla ezelim.
  2. Üzeri için tencerede soğan biber pembeleşinceye kadar kavurup kıymayı ekleyelim.
  3. Kıymamın da rengi dönünce bir adet domates rendesi ve yarım kaşık salça ekleyelim karıştıralım .
  4. Onlarda özdeşleşince 1 çay kaşığı karabiber ,kekik ve tuzunu ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatın.
  5. Ezdiğimiz karnabaharların üzerine koymalı harcı yayalım.
  6. Başka bir tencerede 1 kaşık tereyağında 2 kaşık unu kavurup pembeleşmeden üzerine sütü ek edip uygunca karıştıralım.
  7. Topak olursa blendırdan geçirebilirsiniz. Boza kıvamında olacak.
  8. Az ölçü tuz ve karabiber serpip karıştırıp kıymalı harcın üzerine dökelim.
  9. Evvelce ısıtılmış 190°fırına sürün beşamel 10 dakika sonra denetim edelim hafif pembeleşince kaşar rendeleyip tekrar 5 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,679Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt