Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Karnabahar

Beşamel Soslu Karnabahar
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
besemel-soslu-karni-bahar-6.jpg

Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 tane karnabahar
Beşamel sosu için;
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı muskat
Üzeri için;
  • 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı

  1. Karnabaharı pek kalın olmayacak halde ince doğrayalım.
  2. Daha sonra tencereye alalım üzerini geçecek halde su doldurup 10 dakika kadar haşlayalım.
  3. Sonra karnabaharları bir tepsiye dizelim borcamda olur size bağlı.
  4. Sosun yapılışı; küçük bir tencereye yağımızı ekleyelim eritip kızarsın .
  5. İçine unumuzu da ekleyip bir kaç dakika unu karıştıralım.
  6. Un kokusu gidinceye dek sonra sütü ekleyip düzgünce karıştıralım.
  7. Topaklanmasın içine tuzu muskatı ekleyip, karıştırıp kaynadıktan sonra ocaktan alıp kepçeyle tepsiye karnabaharların üzerlerine döküp yayalım .
  8. Sonra kaşar peynirini döküp üzerini kapatıp 180 derece fırında pişirelim.
  9. 25 dakika pişirdikten sonra servis edelim, çok lezzetli ve pratik bir tanım kesinlikle denemelisiniz.
Afiyet olsun. ????.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt