Beşamel Soslu Kabak Filika Tarifi İçin Malzemeler 4 adet büyük zirve yeşil kabak1 adet tavuk göğsü1 orta tepe kuru soğan2 adet domates veya domates sosu2 adet kırmızı kapya biber1 yemek yemek kaşığı domates salçasıTuzluKarabiberDereotu2 yemek kaşığı sıvı yağ Besamel sos için; 4 yemek yemek kaşığı un1 yemek yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı sıvı yağ1, 5 su bardağı süt (Sütün hepsini aniden koymayın )Tuz, karabiber1 su bardağı kaşar peyniri Beşamel Soslu Kabak Filika Tarifi Yapılışı Kabakların kabuklarını soyun Boydan ikiye bölünGeniş bir tencereye yarıya değin su koyup kaynatın Kabakları 23 dakika haşlayın Soğuması için bekletinBaşka bir tavada içine birazcık sıvı yağ koyup küçük doğranmış tavuk etlerini ek edinSuyunu çekince minik doğranmış soğanlarıekleyin Minik doğranmış kapya biberleri ekleyin Biberler yumuşayınca küp küp doğranmış domatesleri ilave edin Salcayı koyun Karıştırın Hepsi pisince ocaktan alinHaşlanmış kabakların içini oyun Tavuklu harcı kabaklara paylaştırınTepsinin içine 1 su bardağı kadar su koyup fırına sürünBeşamel sos için tencereye tereyağ ve sıvıyağını koyunUnu ilave edip azıcık unu kavurun Sütü derece derece ilave edin Koyu bir muhallebi kıvamına gelince içine karabiber biraz kaşar peyniri koyup karıştırınFırından kabakları çıkarıp üzerlerine beşamel sosu kaşıkla koyun Üzerleri kızarınca pişirin Fırından almadan kasar rendesi serpip 23 dakika daha fırında tutup daha sonra sıcak servis yapın Sıhhat olsunol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur