
Beşamel Soslu Ispanak Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 tane soğan
- 1 diş sarımsak
- 8 8 tane mantar
- 3 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1.5 su bardağı süt (Önce 1 su bardağı ekleyin eksik gelirse devamını ekleyin)
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Kaşar
Beşamel Soslu Ispanak Tanımı Yapılışı
- Öncelikle soğanları kavurun, akabinde yeşil biber kırmızı biber hangisinden varsa ekleyin. Onlar da kavrulunca sarımsak, doğradığınız mantarları ekleyin (Ben mantarları soyup sonrasında bütün yıkıyorum)
- Mantarlar kavrulduktan sonra yıkanıp, doğranan ıspanakları ekleyin. En son da tuz ve baharatları ekleyip kavurun.
- Başka tarafta tereyağ eritin, üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü de ekleyip güzelce kıvam alana kadar karıştırın.
- Pişen ıspanaklı karışımın üzerine beşameli dökün. Karıştırıp fırın kabına alın ve üzerine rendelenmiş kaşar ekleyin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun????