
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket ince uzun makarna
- 2 kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 125 gr tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı un
- 3 buçuk su bardağı süt
- Biraz tuz
- İstege nazaran bir çimdik karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Yapılışı
- Makarna sıvı yağ ve tuz ile 8-10dk haşlanılır.
- Makarna pişerken bir yandan beşamel sos için tavaya tereyağ koyulup eriyince un eklenip, kokusu çıkınca bir yandan çırparak yavaş yavaş süt eklenir. ( çok koyu bir kıvam olmayacak) pütürlü kalırsa blenderdan geçirilebilir.
- Tuzuda ekliyoruz ocağın altını kapatmadan.
- Makarna pişince süzülüp yağlanmış kare borcama koyup beşamel sos ile birleştirip karıştırıyoruz.
- Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayıp evvelce 200derecede 5dk ısıtılmış fırına veriyoruz.
- Altı çok hafif üstü tamen kızarınca fırından alıyoruz.
- Biraz dinlenince dilimleyip servis ediyoruz.