
Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- Su ( Haşlamak için)
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kaşar peynir (Rendelenmiş)
Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak karnabaharı parçalara ayırıp suda yıkıyoruz.
- Bir taraftan da yeterince suyu tencereye ekleyin ve ocağın üzerine koyun kaynamasını bekleyin.
- Bir miktar tuz ve 2 yemek kaşığı. Süt ekleyin. (süt kokusunu gidermek için).
- Kaynamakta olan suya karnabaharı ekleyin ve 10-15 dk. Kadar haşlayın.
- Haşlanan karnabaharı soğumaya bırakın.
- Beşamel sos için tencereye tereyağını koyup eritin.
- Üzerine unu koyup bir iki kez karıştırın ve un kokusu çıkana kadar kavurun. (2-3 dk. Yeterli).
- Daha sonra sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Tuz ve karabiberi de katarak karıştırarak pişirin.
- Soğuyan karnabaharı fırın kabına alın.
- Üzerine pişmiş olan beşamel sosu dökün ve her yerine gelmesini sağlayın.
- 185 derece fırında 25 dk. Pişirin.
- Daha sonra fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri her yerine gelecek şekilde koyun.
- Tekrar fırına koyarak 15 dk. Kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.
- Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun.Karnabahar yemeyen kişi bile bu tarifle müptelası olacak. Karnabahar yemeyen ve sevmeyen çocuk kalmayacak.
.