Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar
0
133

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
besamel-soslu-firinda-karnabahar.jpg

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • Su ( Haşlamak için)
Beşamel sos için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
  • Kaşar peynir (Rendelenmiş)

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak karnabaharı parçalara ayırıp suda yıkıyoruz.
  2. Bir taraftan da yeterince suyu tencereye ekleyin ve ocağın üzerine koyun kaynamasını bekleyin.
  3. Bir miktar tuz ve 2 yemek kaşığı. Süt ekleyin. (süt kokusunu gidermek için).
  4. Kaynamakta olan suya karnabaharı ekleyin ve 10-15 dk. Kadar haşlayın.
  5. Haşlanan karnabaharı soğumaya bırakın.
  6. Beşamel sos için tencereye tereyağını koyup eritin.
  7. Üzerine unu koyup bir iki kez karıştırın ve un kokusu çıkana kadar kavurun. (2-3 dk. Yeterli).
  8. Daha sonra sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  9. Tuz ve karabiberi de katarak karıştırarak pişirin.
  10. Soğuyan karnabaharı fırın kabına alın.
  11. Üzerine pişmiş olan beşamel sosu dökün ve her yerine gelmesini sağlayın.
  12. 185 derece fırında 25 dk. Pişirin.
  13. Daha sonra fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri her yerine gelecek şekilde koyun.
  14. Tekrar fırına koyarak 15 dk. Kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.
  15. Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun.Karnabahar yemeyen kişi bile bu tarifle müptelası olacak. Karnabahar yemeyen ve sevmeyen çocuk kalmayacak. ☺️❤️.
Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler Bir küçük uzunluk karnabahar (750 gr)1 tatlı kaşığı tuz Beşamel Sos İçin; 1 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı sıvı yağ1.5 yemek kaşığı un1.5 su bardağı sütYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz Üzeri İçin; 100 gram kaşar peyniri Beşamel Soslu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tanımı İçin Materyaller 1 büyük baş karnabahar Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşık un2.5 su bardağı sütKarabiberTuzKaşar peynir rendelenmiş Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tanımı Yapılışı Karnabaharı çiçek çiçek bölün. Tencerede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler 1 tane karnabaharKaşar peyniri Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı1.5 yemek kaşığı sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullandım)1.5 yemek kaşığı un2 su bardağı süt Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler 1 tane orta uzunluk karnabahar1 tane kuru soğan3 dış sarımsak1 tane orta uzunluk havuç2 adet tavuk göğsü1 yemek kaşığı karışık salçaZeytinyağıTuz karabiber Beşamel sos: 100 gr tereyağı3 yemek kaşığı un1 su bardağı süt ( kıvamına nazaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy karnabaharKaşar peyniri Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı sıvı yağ1.5 yemek kaşığı un1.5 su bardağı sütTuz, karabiber Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,556Konular
982,096Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt