Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar
0
93

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
besamel-soslu-firinda-karnabahar.jpg

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet karnabahar
  • 1 su bardağı kaşar peynir
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1, 5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tanımı Yapılışı

  1. Karnabaharlar küçük kesimlere ayrılarak az tuz ile haşlanır.
  2. Beşamel sosun imali için;Tereyağ bir tencereye alınarak ısıtılır.
  3. Un ek edilerek kavrulur.
  4. Kokusu çıkan unun üzerine 1, 5 su bardağı süt ek edilir.
  5. Çırpıcı ile süratlice çırpılır, topak kalmaması sağlanır.
  6. Tuz ve karabiber de eklenerek, kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  7. 1-2 dk kaynadıktan sonra, ocaktan alınır.
  8. Suyu süzülen karnabaharlar yağlanmış fırın kabına alınır ve üzerine hazırlanan beşamel sos dökülür.
  9. Karnabaharlar beşamel sosa bulandıktan sonra, üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
 
858,556Konular
982,097Mesajlar
32,757Kullanıcılar
Üst Alt