
Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet karnabahar
- 1 su bardağı kaşar peynir
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1, 5 yemek kaşığı un
- 1, 5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tanımı Yapılışı
- Karnabaharlar küçük kesimlere ayrılarak az tuz ile haşlanır.
- Beşamel sosun imali için;Tereyağ bir tencereye alınarak ısıtılır.
- Un ek edilerek kavrulur.
- Kokusu çıkan unun üzerine 1, 5 su bardağı süt ek edilir.
- Çırpıcı ile süratlice çırpılır, topak kalmaması sağlanır.
- Tuz ve karabiber de eklenerek, kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- 1-2 dk kaynadıktan sonra, ocaktan alınır.
- Suyu süzülen karnabaharlar yağlanmış fırın kabına alınır ve üzerine hazırlanan beşamel sos dökülür.
- Karnabaharlar beşamel sosa bulandıktan sonra, üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.