
Beşamel Soslu Fırında Ispanak Yemegi Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Beşamel Soslu Fırında Ispanak Yemegi Tanımı Yapılışı
- Ispanakları temizleyip doğruyoruz.
- Soğanı ,biberi ,havucu ince kıyım doğruyoruz.
- Bir ölçü kavuruyoruz salçayı ek ediyoruz.
- Bir ölçü daha kavuruyoruz ıspanağı ek edip sote halinde kavuruyoruz bir fırın tepsine alıyoruz
- Üzerine beşamel sosu ek edip fırınlıyoruz.
- Üstüne kırmızı biber doğradım. Küçük kesimler halinde fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.