
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket makarna
- 2 litre su
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 50 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Kaşar peynir
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Yapılışı
- 2 litre suyu derin bir tencereye alalım. Su kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuzu ve sıvı yağı ekleyelim.
- Akabinde makarnayı da suyun içine bırakalım, makarnaları 9-10 dk haşlayalım ve suyunu süzelim.
- Beşamel sosu için tavaya tereyağını alalım.
- Tereyağı eridikten sonra 2 yemek kaşığı unu ekleyip 1-2 dk kavuralım.
- 5 su bardağı sütü ekleyip karıştıralım.
- Sos kaynadığında tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Süzdüğümüz makarnaları derin bir kaba alalım.
- Üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküp karıştıralım.
- Fırın tepsisine döküp üzerini kaşar peyniri ile kaplayalım.
- Evvelden ısınmış 180 derece fırında 25- 30 dk üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.