iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Enginar Tarifi
Beşamel Soslu Enginar Malzemeleri
8 adet Enginar
1 su bardağı Süt
1 çorba kaşığı Un
75 gr Margarin
1 adet Limon suyu
50 gr Kaşar
125 gr Ham krema
Tuzlu
Karabiber
Beşamel Soslu Enginar Yapılışı
Enginarları ayıklayıp,limonsu suya atıp, biraz bekletin Limoni sudan aldıktan sonradan güvece koyup, su ve tuz ek ederek orta ateşte pişirin Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir güvece koyun Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın Un kavrulunca 1 kadeh sütü yavaşça ilave edip, süratli çabuk karıştırarak una yedirin Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ek edip, enginarların üstüne dökün Çoğalan peyini de enginarların üstüne serpiştirip, güveçten servis yapın *
Beşamel Soslu Enginar Malzemeleri
8 adet Enginar
1 su bardağı Süt
1 çorba kaşığı Un
75 gr Margarin
1 adet Limon suyu
50 gr Kaşar
125 gr Ham krema
Tuzlu
Karabiber
Beşamel Soslu Enginar Yapılışı
Enginarları ayıklayıp,limonsu suya atıp, biraz bekletin Limoni sudan aldıktan sonradan güvece koyup, su ve tuz ek ederek orta ateşte pişirin Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir güvece koyun Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın Un kavrulunca 1 kadeh sütü yavaşça ilave edip, süratli çabuk karıştırarak una yedirin Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ek edip, enginarların üstüne dökün Çoğalan peyini de enginarların üstüne serpiştirip, güveçten servis yapın *