Beşamel Soslu Enginar Tarifi
Beşamel Soslu Enginar Malzemeleri
8 adet Enginar
1 su bardağı Sut
1 corba kaşığı Un
75 gr Margarin
1 adet Limon suyu
50 gr Kaşar
125 gr Ciğ krema
Tuz
Karabiber
imagesbesamelsosluenginartarifiresimli5ad3cd241be04
Beşamel Soslu Enginar Yapılışı
Enginarları ayıklayıp,limonlu suya atıp, biraz bekletin Limonlu sudan aldıktan sonra guvece koyup, su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir guvece koyun Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın Un kavrulunca 1 bardak sutu yavaş yavaş ilave edip, hızlı hızlı karıştırarak una yedirin Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa ciğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip, enginarların uzerine dokun Artan peyini de enginarların uzerine serpiştirip, guvecten servis yapın
Beşamel Soslu Enginar Malzemeleri
8 adet Enginar
1 su bardağı Sut
1 corba kaşığı Un
75 gr Margarin
1 adet Limon suyu
50 gr Kaşar
125 gr Ciğ krema
Tuz
Karabiber
imagesbesamelsosluenginartarifiresimli5ad3cd241be04
Beşamel Soslu Enginar Yapılışı
Enginarları ayıklayıp,limonlu suya atıp, biraz bekletin Limonlu sudan aldıktan sonra guvece koyup, su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir guvece koyun Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın Un kavrulunca 1 bardak sutu yavaş yavaş ilave edip, hızlı hızlı karıştırarak una yedirin Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa ciğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip, enginarların uzerine dokun Artan peyini de enginarların uzerine serpiştirip, guvecten servis yapın