
Beşamel Soslu Brokoli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane brokoli
- 3 orta boy havuç
- Beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 bardak süt (200 ml bardak ölçüsü)
- 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
- Tuz karabiber
- Üzerine kaşar peyniri
Beşamel Soslu Brokoli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Brokoliyi dallarından parça parça bölelim.
- İyice yıkayın üzerini geçecek kadar su koyup tencereye koyalım 20 dk pişirin.
- Diğer taraftan havucu yıkayıp yuvarlak kesip tencereye koyun haşlayın 15 dk pişirin.
- Sebzeler pişerken beşamel sosu hazırlayalım tencereye margarini koyun erisin unu ekleyip 5 dk kavurun azar azar süt ilave edin hızlı bir şekilde çırpalım topaklanmasın. İçine 1 tatlı kaşığı tuz, çay kaşığının ucuyla karabiber ekleyin kaynatalım. Koyulaşan sosun altını kapatalım.
- Haşladığımız brokoliyi süzelim.
- Borcama koyalım havucu süzelim brokolinin üzerine koyalım beyaz peynir gezdirelim her tafına beşamel sosu dökelim.
- Üzerine kaşarı rendeleyin üzerine fırına verelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin afiyet olsun.