Beş Dakikada Yapacağınız Buğday Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
- 1 orta uzunluk havuç
- 5-7 adet kornişon turşu
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- Tuz, pul biber
- 10 kol dereotu
Beş Dakikada Yapacağınız Buğday Salatası Tanımı Yapılışı
- 1, 5 su bardağı aşurelik buğdayı üç su bardağı kaynar su ve çok az tuz atarak düdüklü tencereye koyalım.
- Evvel yüksek ateşte fışlayınca düdüğünü indirip kısık ateşte 20 dakika pişirelim, ocağı kapatalım.
- Bu ortada havucu rendenin iri tarafıyla rendeleyelim, kornişonları küçük küçük doğrayıp dereotunu ekleyelim(ben kavanozda yağlı olarak koruma ediyorum ordan kullandım).
- Limon suyu, tuz ve pul biberini( damak zevkinize nazaran ayarlayalım) atıp karıştıralım, servis tabağına alalım.(haşlanmış mısır da eklenebilir).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.