Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana
Resimli Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana Tarifi
Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana nasıl yapılır
Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana Madalyonu
imagesbernezsoslukuskonmazlidanatarifiresimli5ad434dd2f1ca
Malzemeler
•Yarım kg taze haşlanmış kuşkonmaz,
•560 gram dana bonfile
Sos malzemesi:
•1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
•10 adet ezilmiş tane karabiber
•1 kahve fincanı estragon sirkesi
•2 corba kaşığı su
•4 adet yumurta sarısı
•500 gram tereyağı
•1 adet limon suyu
•1 corba kaşığı kıyılmış estragon
•Bir miktar tuz
Yapılışı
Sirke, soğan ve tane karabiberi bir kaba koyup, ağır ateşte kaynatın Sirke az bir miktar kalınca ateşten alarak ılıtın İcine tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ilave edin Cırpma teliyle karıştırın
Kabın altına sıcak su koyun Yumurta iyice kabarıp koyulaşmcaya kadar pişirmeden cırpın Daha sonra kabı sıcak sudan cıkararak, ılık hale gelinceye kadar karıştırın Eritilmiş ılık tereyağını sicim gibi akıtarak, telle devamlı karıştırarak yumurtaya yedirip suzdurun İcine kıyılmış estragon ilave edin
Dana bonfileyi 8 parca madalyon şeklinde ızgarada pişirin Servis tabağına iki adet pişmiş madalyon, yanına sıcak kuşkonmaz ve sos koyun Sıcak sıcak servis yapın
Not: Estragon bir ceşit adacayı Yapraklarının sirkede bekletilmesiyle ise estragon sirkesi yapılıyor Turkiye`de ise yabancı urunler satan bazı şarkuteriler dışında bulunması oldukca zor
Resimli Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana Tarifi
Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana nasıl yapılır
Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana Madalyonu
imagesbernezsoslukuskonmazlidanatarifiresimli5ad434dd2f1ca
Malzemeler
•Yarım kg taze haşlanmış kuşkonmaz,
•560 gram dana bonfile
Sos malzemesi:
•1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
•10 adet ezilmiş tane karabiber
•1 kahve fincanı estragon sirkesi
•2 corba kaşığı su
•4 adet yumurta sarısı
•500 gram tereyağı
•1 adet limon suyu
•1 corba kaşığı kıyılmış estragon
•Bir miktar tuz
Yapılışı
Sirke, soğan ve tane karabiberi bir kaba koyup, ağır ateşte kaynatın Sirke az bir miktar kalınca ateşten alarak ılıtın İcine tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ilave edin Cırpma teliyle karıştırın
Kabın altına sıcak su koyun Yumurta iyice kabarıp koyulaşmcaya kadar pişirmeden cırpın Daha sonra kabı sıcak sudan cıkararak, ılık hale gelinceye kadar karıştırın Eritilmiş ılık tereyağını sicim gibi akıtarak, telle devamlı karıştırarak yumurtaya yedirip suzdurun İcine kıyılmış estragon ilave edin
Dana bonfileyi 8 parca madalyon şeklinde ızgarada pişirin Servis tabağına iki adet pişmiş madalyon, yanına sıcak kuşkonmaz ve sos koyun Sıcak sıcak servis yapın
Not: Estragon bir ceşit adacayı Yapraklarının sirkede bekletilmesiyle ise estragon sirkesi yapılıyor Turkiye`de ise yabancı urunler satan bazı şarkuteriler dışında bulunması oldukca zor