
Berliner Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket yaş maya (20 gr)
- Yarım su bardağından bir parmak fazla süt (ılık)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta+3 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- Sürülebilir çikolata ya da reçel
- Pudra şekeri
- Çikolata
Berliner Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak sütümüzü ılık olacak bir şekilde ısıtıyoruz (Sıcak olmasın) sonra unu bir kaba alalım. Ortasını açıp yaş maya, bir yemek kaşığı toz şeker ve sütün yarısını ekleyin.
- Üzerini bir mutfak havlusuyla kapatın ve bekletelim. Bu sırada bir karıştırma kabında yumurta ve 3 yemek kaşığı toz şekeri rengi hafif açılana kadar çırpın. Ardından içerisine tereyağı, kalan sütü ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpalım.
- Yumurtalı karışımınız hazır olunca unlu olan karışımınızın üzerine ilave edip yoğuralım. (un yeterli gelmezse ekleyebilirsiniz. ) hamurunuz hazır olunca üzerine mutfak havlusu ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamurunuz hazır olunca tezgahınıza un serpin ve elinizle yoğurarak hamurun mayasını çıkartın.
- Ardından bir merdane yardımıyla hamurunuzu 2 cm kalınlığında açalım ve şekil verelim.
- Bir fırın tepsisine un serpin ve hamurlarınızı bu tepsiye alın.
- Ardından fırın tepsinizin üzerine bir mutfak havlusu örtün ve hamurlarınızı 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
- Derin bir tencereye ayçiçek yağını dökün ve yüksek ateşe alın.
- Yağ tam kızarmadan mayalandırdığınız hamurları yağın içerisine alın ve altını hafif kısalım. Tencerenin kapağını kapatalım ve 2 dakika pişirelim.
- Hamurların tersini çevirelim ve kapağını kapatmadan 2 dakika daha pişirelim. Reçel veya sürülebilir çikolatayı bir sıkma aparatına alın ve berlinerlerinizin içerisine sıkın.
- Üzerine pudra şekeri veya benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz (Çikolatanın donması için buzdolabında 10 dakika kadar bekletelim, çok kalmasın yoksa kuruyabilir) afiyet olsun….