Berliner(Alman mutfağı) Malzemeler 400 gr un çikolata 25 gr süt pudra şekeri 50 gr margarin 40 gr toz şeker 25 gr yaş maya 2 adet yumurta tuzlu, sıvıyağ kayısı marmelatı Yapılışı Unun ortası açılıp süt, margarin, şeker, maya ve yumurtalar koyulup yoğrulur Hamur üstü örtülü olarak 5 dakika dinlendirilir Ufak parçalara bölünüp, el ile dairesel şekil verilerek unlanmış bir bezin üstüne dizilir Kurumamaları için üzerleri bir bezle örtülür Mayalanması için ılık ortamda 2030 dakika bekletilir Orta ateşte ocağı üzerindeki tavaya yağ koyulur Yağ ısınınca hamurlar içine atılır Yağın içindeki hamurlar renk alınca bir süzgeç ile ters yüz edilip öteki yüzlerinin de pişip renk alması sağlanır Yağın içinden çıkarılan berlinerler soğuduktan daha sonra içlerine ucunda küçük duy bulunan sıkma torbası ile marmelat şırınga edilir Üstlerine pudra şekeri serpilir Eritilmiş çikolataya batırılarak süsleme yapılır