Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Berliner (Alman Çöreği)

Berliner (Alman Çöreği)
0
129

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket maya
  • 2 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 100 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 4.5 su bardağı un
Krema materyalleri;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle süt, maya, margarin,yumurta,tuz ,vanilya yoğurma kabına alalım güzelce yoğuralım ve hamuru azar azar ekleyelim.
  2. Hamurun kıvamı kıymetli ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
  3. Daha sonra hamuru 7 dk kadar yoğuralım, daha sonra hamuru 1. 5 saat dinlendirelim.
  4. Dinlendikten sonra hamuru eşit modüllere bölelim fazla büyük olmasın ve 30 dk kadar daha dinlendirelim.
  5. Ters çevirip kızmamış yağa atalım.
  6. Üstünü kapatalım güzelce kızartalım.
  7. Daha sonra peçetenin üstüne alıp yağlarından arındıralım.
  8. Krema için tüm materyalleri tenceremize alalım ve karıştıralım .
  9. Yaklaşık 7 dakika kadar karıştıracağız .
  10. Krema top top olmaya başladığı vakit içine bir yemek kaşığı tereyağı atarak ocağımızın üzerinden alalım ,soğumaya bırakalım.
  11. Hamurların orta taraflarından artlı önlü delip, buzdolabı poşeti içine aldığımız kremayı sıkalım.
  12. İçine krema ,marmelat, çikolata sıkalım ve üstüne pudra şekeri yahut olağan şekere bulaya ilirsiniz. Soğumasını bekleyip tüketebilirsiniz.
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 paket instant maya4 yemek kaşığı şeker2 adet yumurta1 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağıVanilyaAldığı kadar un ( Yaklaşık 4 su bardağı )1 çimdik tuz İç Dolgusu İçin 1 kavanoz marmelat (Ben vişne marmelat kullandım)Şeker (...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Alman Çöreği (Berliner) Özel Fransız Kremasıyla Tadına Doyamıyorum Tarifi İçin Malzemeler 110 gram tereyağı ( oda ısısında )3 yemek kaşığı şeker1 su bardağı süt1 adet yumurta1 paket kuru maya1 paket vanilya2 su bardağı un malzemelerden ve undan dolayı farklılık gösterebilir o yüzden unu azar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Berliner (Alman Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1.5 çay bardağı süt2 yemek kaşığı dolusu toz şeker1 yemek kaşığı kuru instant maya1 paket vanilya3 su bardağı un (eksik veya fazla olabilir kontrollü ekleyelim) İç Dolgusu İçin; 2.5 su bardağı süt1 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Harika Lezzet Minik Berliner(Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta1 su bardağında 1 parmak eksik ılık süt50 gram eritilmiş tereyağ2 yemek kaşığı şekerYarım paket yaş maya250 gram un( denetimli ekleyelim) Kızartmak için; Sıvı yağ İçi için; Çilek marmelattı(yada rastgele bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Alman Pastası (Berliner) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 2 adet yumurta1 su bardağı süt1 çay bardağı ılık su1 paket vanilya2 yemek kaşığı şekerYarım paket yaş maya1 çay bardağı sıvı yağ1 çimdik tuzYaklaşık 4 su bardağı kadar un (Değişebilir) Kreması için; 2 adet yumurta sarısı3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt