Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık süt
- Yarım paket maya
- 2 yemek kaşığı dolusu şeker
- 100 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 4.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- Sıvıyağ
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt, maya, margarin,yumurta,tuz ,vanilya yoğurma kabına alalım güzelce yoğuralım ve hamuru azar azar ekleyelim.
- Hamurun kıvamı kıymetli ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
- Daha sonra hamuru 7 dk kadar yoğuralım, daha sonra hamuru 1. 5 saat dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra hamuru eşit modüllere bölelim fazla büyük olmasın ve 30 dk kadar daha dinlendirelim.
- Ters çevirip kızmamış yağa atalım.
- Üstünü kapatalım güzelce kızartalım.
- Daha sonra peçetenin üstüne alıp yağlarından arındıralım.
- Krema için tüm materyalleri tenceremize alalım ve karıştıralım .
- Yaklaşık 7 dakika kadar karıştıracağız .
- Krema top top olmaya başladığı vakit içine bir yemek kaşığı tereyağı atarak ocağımızın üzerinden alalım ,soğumaya bırakalım.
- Hamurların orta taraflarından artlı önlü delip, buzdolabı poşeti içine aldığımız kremayı sıkalım.
- İçine krema ,marmelat, çikolata sıkalım ve üstüne pudra şekeri yahut olağan şekere bulaya ilirsiniz. Soğumasını bekleyip tüketebilirsiniz.