Benlere dokunmayın! et beni koparmak et beni koparılırsa ne olur ben koparmanın zararları ben koparmak koparılırsa ne olur Vücudun herhangi bir yerinde çıkan kırmızı ve siyah renkteki et benlerinin koparılması kansere yol açabilir 1548125529 1548125529 benleredokunmayin5c4f7fa3986c7benleredokunmayin5c4f7fa3986c7 http:wwwekolaynetimagestransgif Trakya Üniversitesi Cildiye Belli Başlı Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Adnan Görgülü, vücudun herhangi bir yerinde meydana çıkan kırmızı ve siyah renkteki et benlerinin koparılmasının kansere yol açabileceğini söyledi Koparmak tehlikeli! Prof Dr Adnan Görgülü, et benlerinin insan vücudunda koparılmadığında herhangi bir zararı ya da yararı olmayan kırmızı, siyah veya siyaha yakın renkteki et parçaları olduğunu söyleyerek, Eğer koparılmaya, kesilmeye, kaşınmaya kalkışılırsa koparıldığı yerde bere oluşur Bu bere kaşındıkça daha da büyür ve oradaki hücreler hasar görür Bu da kansere yol açabilirdedi Et benlerin koparıldığı yerde meydana gelen yarayı kapatmak için vücutta hücresel artışının meydana geleceğini söyleyen Prof Dr Adnan Görgülü, “Bu hücresel artışının etkisi ile yara, zamanla kansere dönüşür Et benleri ya doğuştandır veya doğduktan itibaren birincil birkaç sene içerisinde oluşur Vücutta doğuştan var olan et benlerinin, dokunulmadığı takdirde insan sağlığı için herhangi bir zararı yoktur Alınmasını gerektirebilecek tek niçin ise estetik görünümden şikayetçi olmaktır dedi Sonra oluşanların bir kısmı kanser tehlikesi taşıyor Prof Dr Adnan Görgülü, 15 yaşından daha sonra meydana gelen et benlerinin allah vergisi beri var olan veya doğduktan itibaren ilk birkaç yıl içerisinde oluşan et benlerinden öbür bir yapıya sahip olduğunun altını çizerek, sonra oluşan et benlerinin yalnızca bir kısmı koparıldığı vakit kansere dönüşme riski taşıdığını da söyledi