
Benim Metot Pideli Köfte Tanımı İçin Gereçler
- Büyük bir kase süzme yoğurt
- 1 tane tırnak pide
- 400 gram kıyma
- 4 tane orta uzunluk kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 3-4 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber (İsteğe göre)
- 1 çay kaşığı karbonat (Tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı + yarım çay bardağı soğuk su
- Eritilmiş tereyağı
Benim Yordam Pideli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel köftemizi hazırlayalım,. Soğanı minik minik doğrayalım.
- Sarımsağı rendeleyip maydanozu ince ince doğrayalım.
- Başka gereçlerin hepsini karıştırıp güzelce yoğuralım.
- Elimizle form verip buzdolabında 1 saat bekletelim.
- Tavanın tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ döküp köfteleri kızartalım.
- Salçalı sosu hazırlamak için; tereyağını sos tavasına koyup eritelim.
- Akabinde domates salçasını ek edip karıştıralım üzerine sıvı yağ ekleyip 2 dakika kavuralım.
- Tuzunu ek edip karıştıralım. Akabinde soğuk suyu da ek edip karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca karabiberi ek edip karıştıralım.
- Kapağını kapatıp 3-4 dakika kadar pişirelim.
- İstediğimiz servis tabağının alt kısmına doğranmış tırnak pideyi yerleştirelim.
- Üzerine salçalı sos gezdirelim, süzme yoğurdu ortasına koyalım ve köfteleri pidenin üzerine koyalım tekrar salçalı sos gezdirelim.
- Son olarak kızgın tereyağını üzerine gezdirerek dökelim ve servis edelim ????afiyet olsun ????.
İsterseniz sosun hazırlanışı için; tanım defterimde et yemeklerine çok yakışan şahane bir sos başlıklı tanımdan ayrıntılı olarak bakabilirsiniz (Sos tanımı için)