
Benekli Elmalı Rulo Pasta (Kırılmaz) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak az şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- Hamurdan 5 yemek kaşığı ayrılacak
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 6 tane elma
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Benekli Elmalı Rulo Pasta (Kırılmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmalar soyulup rendenin iri tarafı ile rendelenerek tavaya alınır.
- Üzerine şeker ilave edilip suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Ardından tarçın ve ceviz ilave edip biraz harmanlanır ve alınır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek elmalı harç tepsiye eşit biçimde yayılır.
- Başka bir kasede yumurta ve şeker beyaz köpük olana kadar 5 dakika boyunca çırpılır.
- Üzerine süt, vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek bir miktar daha çırpılır. Bu karışımdan 5 yemek kaşığı başka bir kaba ayrılır.
- Sade hamur elmalı harcın üzerine yayılır.
- Bir kaba ayrılan 5 kaşık harca 2 tatlı kaşığı kakao eklenip çırpılır ve sıkma torbasına koyulur (dilerseniz çay kaşığı ile de dökebilirsiniz).
- Yayılan sade harcın üstüne aralıklı olarak küçük benekler sıkılır.
- 175 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar kontrollü pişirilir.
- Piştikten sonra hemen üzerine başka bir yağlı kağıt serilir ve ters çevrilir.
- Elmalı harcın üzerindeki kağıt soyularak uzun kenarından rulo biçiminde sıcakken kağıtla beraber sarılır.
- Kağıt alınmadan soğuması için bekletilir.
- Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpilebilir.
- Şekeri iyi olduğu ve görüntüsünü sevdiğimiz için biz serpmedik.
Benekli Elmalı Rulo Pasta (Kırılmaz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı