Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ben Nasıl Yok Edilir?

Ben Nasıl Yok Edilir?
0
89

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Ben Ameliyatı
Ben Tedavisinde Kullanılan Yontemler
Dondurarak Ben Tedavisi
Laser Ben Tedavisi

Benler cildimizde doğuştan yada daha sonradan ortaya cıkabilirler Vucudunuzda bulunan benlere nevi, tek bir bene nevus denir Benler genellikle kahverengi olarak yada ceşitli renklerde olabilirler Benlerin birkac tipinde kansere donuşme riski fazladır

Yirmi yaşından sonra erişkinlik cağında yeni bir ben ortaya cıkarsa, doktorunuza gorunun Aşağıdaki bulgu ve belirtiler tıbbi bir soruna işaret eder:

Ağrılı ise
Kaşıntı veya yanma varsa
Sızıntı veya kanama varsa
İltihaplı ise
Pullu veya kabuklu ise
Aniden farklı boyut, şekil, renk veya yukseklikte değişiklik gosteriyorsa

DIKKATEğer herhangi bir ben sizi endişelendiriyorsa, doktorunuza gorunun veya bir cilt hatalıkları uzmanına sevk edilmeyi isteyin DIKKAT

Gunumuzde ben tedavisinde değişik yontemler kullanılmaktadır

Dondurarak ben tedavisi(krio)
Tedavide karbondioxit veya azot gazı bir cihaz yardımıyla kullanılırEksi 60 – 90 derecelik kucuk uc bene dokundurulurBen bu duşuk ısıyla donar ve protein yapısı değiştiğinden yanmaya benzer bir şekilde curur ve gunler icerisinde dokulur
Genellikle uygulamada bende belirgin kuculme olur ve diğer seanslarda istenildiği seviyeye kadar indirilir
Uygulaması son derece kolaydır ofis şartlarında rahatlıkla uygulanabilir,uyuşturucu gerekmez
Dikkat edilmesi halinde ciddi bir iz kalmadan haftalar icinde tedavi tamamlanır
Dondurma işlemi dikkatli yapılmazsa daha derin bir curume ve buna bağlı belirgin cukurluk şeklinde iz kalabilir
Daha modern tedavi secenekleriyle birlikte kullanımı giderek azalsada hala kullanılan klinikler vardır

Radyofrekans tedavisi
Radyofrekans elektrik enerjisiyle oluşturulan radyo dalgalarının dokunduğu alanda ısı enerjisine donuşmesi şeklinde uygulanan bir tedavi şeklidirBende oluşturulmak istenen dokuda kontrollu yanık oluşturarak (termal hasar)ciltteki fazlalığın buharlaştırılmasıdır Calışma prensibi elektrokoterle cok benzeşir en onemli fark radyofrekansla oluşturulacak yanığın sınırları daha net ve daha secicidir Cok ince uclar yadımıyla ben tabaka tabaka kaldırılarak normal cilde ulaşılırNormal ciltten yuksek kısım buharlaştırıldığında duz zemin elde edilmiş olurDamar beni haric renkli,renksiz,buyuk kucuk tum benlere uygulanabilirGenellikle tek seansta tedavi tamamlanmış olur gerekirse kucuk rotujlar icin aylık kontrole cağrılabilirUygulayıcının tecrubesi yeterliyse benin buyukluğune gore cok hafif bir iz kalabilir veya hic iz kalmayabilirUygun şekilde yapılmaması halinde benin olduğu alanda ceşitli derinliklerde cukurluk kalabilir Radyofrekans herne kadar radyo kelimesini icerdede radyasyonla hicbir ilişkisi yoktur ve buna bağlı olarak tedavide kanserleştirme riskide soz konusu değildirBenin tedavi edilmesi ileri yaşlarda ortaya cıkabilecek benin kanserleşme riskini ortadan kaldırmaktadır

Ben ameliyatı
Teknolojinin kullanılmadığı kurum ve kuruluşlarda ben tedavisi cerrahi olarak cıkarılarak yapılmaktadır
Ameliyatla alınmasına karar verilen benin etrafı bolgesel uyuşturucuyla uyuşturulur olabilecek en kucuk şekilde kesilerek ben tum katlarıyla cıkarılıp oluşan cilt acıklığı dikilerek kapatılırGenellikle yuvarlak olan ben etrafından elips şeklinde kesilerek cıkarılır
Ameliyat sonrası benin buyukluğune gore değişen olculerede iz kalır alışık olunan benin capının 152 katı kadar iz kalacağıdırŞoyleki 1 cm lik bir ben cerrahi olarak cıkarıldığında alınan yerde 152 cm lik cizgi şeklinde bir iz kalırDikişin gizli(estetik) konması bu izin daha kucuk olmasını sağlamaz ancak normal dikiş şeklinde kapatılırsa balık kılcığı şeklinde gorunum oluşur
Kanser olabileceği şeklinde bir kuşku varsa alınan doku patolojik incelemeye tabi tutulur

858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt