Ben Atatürk'ün Öz Oğluyum ! atatürkün öz oğlu, öz çocuğu, kim Geçtiğimiz günlerde Halil İbrahim Altay, Atatürk'ün öz oğlu olduğunu açıklamıştı arkadaşlarım Bununla ilgili haberin detayı şöyle devam etmekte 1549352869 1549352869 benataturkunozogluyum5c593fa9d6ba9benataturkunozogluyum5c593fa9d6ba9benataturkunozogluyum5c593fa9d6ba9 AntalyaICODEda yaşamış Halil İbrahim AtalayICODEın iddiaları tartışma yaratacak Atatürk’ün oğlu olduğunu kanıtlamak için 16 yıldır uğraşan 80 yaşındaki Halil İbrahim Atalay, gerçeklerin ortaya çıkmasından korkulduğunu öne sürerek, soyadını uygulamak istediği Atatürk’ün mal varlığının kendisine verilmesini istiyor Antalya’da yaşayan ve bugüne dek AİHM de dahil almak üzere 9 kere dava açan Atalay, iddiasını ispatlamak için DNA testi yapılmasını da talep ediyor Antalya’da yaşayan 80 yaşındaki Halil İbrahim Atalay, 16 yıldır Atatürk’ün oğlu olduğunu ispatlamaya çalışıyor Bugüne değin açtığı biri AİHM’de elde etmek üzere 9 davadan da ‘Ret’ cevabı alan Halil İbrahim Atalay, DNA testi yapıldığı takdirde gerçeklerin ortaya çıkacağını belirterek, soyadını uygulamak istediği Atatürk’ün mal varlığının da kendisinin olması gerektiğini söyledi BENİ ÇILGIN SANDILAR Antalya Güzeloba Mahallesi’nde 60 metrekarelik bir antre katında yokluk içinde yaşamış Halil İbrahim Atalay, 16 yıldır Atatürk’ün oğlu olduğunu ispat etmeye çalışıyor Atatürk’e 6 yıl hizmet etmiş olan Nazile Hanım’ın oğlu olduğunu gösteren BağKur emeklisi Atalay, Tekirdağ ve Antalya’da açtığı davaların sonuçsuz kalmasının kendisini yıldırmayacağını, para bulur bulmaz yeni dava açacağını söyledi Atatürk’ün oğlu olduğum gerçeğini ortaya içeri almamak için ömrümün sonuna kadar uğraş edeceğim diyen Atalay, “Tekirdağ ve Antalya’da 8 farklı dava açtım Adalet beni bakmak istemiyor Davalarım sudan gerekçelerle kapatıldı Hatta çilgin olduğumu düşünüp beni hastaneye sevk ettiler Aklımın yerinde olduğuna dair rapor aldım Bir kez DNA testi yaptırsalardı, Atatürk’ün babam olduğu ortaya çıkacaktı dedi ANNEM ANLATTI Gerçeğin ortaya çıkmasından korkulduğunu öne süren Halil İbrahim Atalay, “Atatürk’ün babam olduğunu 1961 yılında öğrendim Halsizlik yüzünden doktora gittiğimde kan testi sonuçlarında nadir görülen bir durumum olduğunu ve ailemden geldiğini söylediler Akrabalarımda hiç kimsenin benzer özelliği taşımaması üzerine belirsizlik duyup anneme sordum Annem ağlayarak babamın Atatürk olduğunu söyledi Notere götürmek istediğim sırada annem hastalanıp vefat etti dedi DENEME ORTAYA ÇIKARIR Atatürk’ü 4 yaşında gördüğünü hatırladığını söyleyen Atalay, “Gerçeği öğrendikten sonradan 15 yıl sustum Daha Sonra tanıdığım bir emekli hâkime durumu anlattım Emekli hâkim, benim ortaya çıkmamın aileme zarar verebileceğini söyleyince korkup sustum Çocuklarım okullarını bitirip meslek sahibi olunca 1994 yılında dava açmaya karar verdim Ilk davayı da dünyaya geldiğim Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi’nde açtım diye konuştu Açtığı birincil davanın kabul edilmediğini, ama ardından yeni davalar açtığını belirten Atalay, “Yaklaşık 4 sene önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdum Bana gönderdikleri cevapta beceriksiz bilgi gösterdiğim söylendi Mahkemelerden tek isteğim DNA testi yapılması Reel o vakit ortaya çıkacak Atatürk’ün soyadını göstermek istiyorum Sonrasında da, Atatürk’ün mal varlığının bana verilmesini isteyeceğim dedi VAZGEÇMEM İstanbul’da saatçilik yaparken emekli olduğunu, gelirinin düşük olması nedeniyle güçlükle geçindiğini, fakat mücadelesinden vazgeçmeyeceğini ifade eden Halil İbrahim Atalay, “Param olmadığı için avukat tutamıyorum Bana inanan birisi çıkana değin uğraşacağım dedi Atatürk, oğlu olduğumu kabul etmiş ve bunu bir kâğıda yazıp anneme vermiş’ HALİL İbrahim Atalay, annesi Nazile’nin ve babası bildiği İbrahim oğlu Hüseyin’in, Bulgaristan göçmeni olduğunu belirterek şöyle diyor: “Annem, Ali kızı Nazile, İbrahim oğlu Hüseyin ise manevi babamdır Annem Muratlı’daki evinde otururken, arasında Atatürk’ün kaldığı çiftlik sahibinin hanımı da olan komşularını ziyarete gelmiş Çiftliğin hanımı annemi pak, iyi görür görmez çiftliğinde hizmetçilik yapması için teklifte bulunuyor AYAKLARINI YIKAMIŞ Annem, 1928’de Hasan Tosun’un çiftliğine hizmetçi gidiyor Aradan 3 ay geçtikten sonra, Atatürk çiftliğe geliyor Annem Atatürk’e hizmet etmekle görevlendiriliyor Annem, Atatürk her geldiğinde Hasan Tosun’un çiftliğinde kalıyor Ayağını yıkıyor, kahve veriyor, ona hizmet ediyor Annem bu vakit içinde 1929 yılında hamile kalıyor ve 1930 yılında ben dünyaya gelmişim Annem, Atatürk’e kendi oğlu olduğumu söylemiş, Atatürk, oğlu olduğumu kabul ettiği el yazısını anneme vermiş Annem bu yazıyı, Atatürk’ün kıyafetlerinden birinin cebine koymuş ve bu kıyafet şimdi Anıtkabir’de sergileniyor 1934 yılında Atatürk kanımca kendisi bana ‘Atalay’ soyadını vermiş