bilgisayarci
FD Üye
İdlib’teki hain taarruzun akabinde Türkiye, Avrupa’ya gitmek isteyen mülteciler için hudut kapılarını açma kararı aldı. CHP’li Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan bu karar sonrasında Bolu’da yaşayan ve Türkiye’den ayrılmak isteyen mültecileri fiyatsız olarak hudut kapılarına taşıyacağını duyurdu.
Sözcü’ye konuşan Tanju Özcan şu tabirleri kullandı:
* Dün akşam yaşanan hain atak hepimizi derinden yaraladı. Hücumun akabinde ülkemizden ayrılmak isteyen Suriyeli mülteciler için hudut kapılarının açıldığı duyuruldu.
* Pek çok Suriyeli hudut kapılarına hakikat yola çıktı. Biz de arkadaşlarımıza talimat verdik, muhtarlıklara da bildirdik. Türkiye’den ayrılmak isteyen Suriyelileri fiyatsız olarak hudut kapılarına taşıyacağız. Talepleri almaya başladık. Bize en yakın hudut kapısı Edirne.
* İsteyenleri oraya götüreceğiz. Yarın (29 Şubat Cumartesi) birinci otobüsümüzü kaldıracağız. Ben Suriyeli mültecilerle ilgili en başından beri bir hal ortaya koyuyorum. Pek çok soruşturma da geçirdim. Bir gün bunların yaşanacağını biliyordum. Haklı çıktım.”
Özcan 31 Mart seçimlerinden sonra misyona geldiğinde Suriyelilere yapılan yardımları keserek gündem olmuştu.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.