Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bekr El-Meczub Kimdir

Bekr El-Meczub Kimdir
0
130

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Bekr ElMeczUb hayatı

Bekr ElMeczUb hakkında bilgi

Bekr ElMeczUb'un doğum tarihi bilinmiyor MeczUb lakabı ile anılmıştır Tanınmış evliyadandır 1892 (H1310) senesinde vefat etti Yafa yakınlarında Nablusa bağlı Beni Sab koylerinden olan Tayra koyundendir

Tasavvufta yetişmiş keramet sahibi bir veli idi YUsuf Nebhani hazretleri, Şeyh Reşid Efendinin şoyle dediğini nakletmiştir: “İnsanların pek coğundan onun kerametlerini dinledim Bir gun benim kirada olan bir evime girdi Evin mutfak tarafına bakıp; “Bu ev coker dedi ve ayrılıp gitti Bir hafta sonra ev işaret ettiği yerden coktu Evde bulunanlar, coken duvarların arasında kaldılar Ben bu sırada dışarda idim Bu arada Bekr elMeczUb geldi Coken ev altında kalanlar icin onlar sağdır dedi ve ayrılıp gitti İnsanlar hemen toplanıp enkaz altında kalanları kurtarmak icin enkazı actılar Altında kalanların hepsi hic yara almadan kurtuldular

Bekr elMeczUb hazretleri vefatından uc gun once vefat edeceğini haber verdi Ali bin Alim adındaki meşhUr velinin medfUn bulunduğu, sahildeki Harem koyune gitti Uc gun kalıp vefat etti ve oraya defnedildi

1) Camiu KeramatilEvliya; c1, s368

Similar threads

Bekr Bin Omer Fersani hayatı Bekr Bin Omer Fersani hakkında bilgi Bekr Bin Omer Fersani'nin doğum tarihi bilinmemektedir İsmi Bekr bin Omer bin Yahya el esSalebi, kunyesi EbusSeccaddır Evliyanın meşhUrlarındandır 1301 (H700) senesinde vefat etti Kabri Yemani beldesinde olup ziyaret...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
EbU Bekr Ya'fUri hayatı EbU Bekr Ya'fUri hakkında bilgi EbU Bekr Ya'fUri'nin doğum tarihi bilinmiyor Şama yakın YafUr koyunde yaşadı Evliyanın buyuklerindendir 693 (m 1294) senesinde vefat etti Hayatı hakkında fazla bir bilgi yoktur Acık halleri ve kerametleri vardır Zuhd, takva ve vera sahibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
317
Bekr Sıdkı Visali hayatı Bekr Sıdkı Visali hakkında bilgi Bekr Sıdkı Visali 1880 yılında Manisanın Kula ilcesinde doğdu Babası Mollazade Hacı Mehmed Efendidir Bekr Sıdkı Visali Anadoluda yetişen velilerdendir İlk tahsiline Kulada başladı İlim oğrenmek icin babasının rızası ile İstanbula...
Cevaplar
0
Görüntüleme
157
Bekr Bin Abdullah Muzeni Kimdir? Hayatı, Bekr Bin Abdullah Muzeni Biyografisi, Tabiinin tanınmışlarından buyuk veli Doğum tarihi belli değildir 726 (H108) senesinde vefat etti EbU Hatem; Alkame bin Abdullah elMuzeninin, Bekr bin Abdullahın kardeşi olduğunu soylerse de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
EBU BEKR YA'FURÎ HAYATI Evliyanın buyuklerinden Doğum tarihi bilinmemektedir Şam'a yakın Ya'fUr koyunde yaşadı 1294 (H693) senesinde vefat etti Hayatı hakkında fazla bir bilgi yoktur Acık halleri ve kerametleri vardır Zuhd, takva ve vera sahibi bir zat idi Kalabalık bir cemaat, haclıların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt