
Beğendili Misket Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi İçin
- 1 kg az yağlı kıyma
- 2 adet rendelenmiş kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 5 çorba kaşığı galeta unu
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- 7 adet patlıcan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 küçük kase kaşar peyniri
- Muskat rendesi
- Karabiber
- Tuz
- 3 adet domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
Beğendili Misket Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlar közlenir. Poşet içine koyulup bir mühlet bekletilir. Soyulan patlıcanlar bıçakla küçültülür. İçine kaşar peyniri ve muskat rendelenir.
- Tencerede un ve tereyağı kokusu çıkana kadar kavrulur. Patlıcanlar ve akabinde süt eklenir. Tuz ve karabiber ek edilip kıvam alana kadar pişirilir.
- Büyük uzunluk bir pişirme kabına yayılır. (Büyük uzunluk borcam tam geldi). Köfte gereçleri yoğurulur ve misket köfteler yapılır.
- Az ölçü tereyağında tavada yavaşça kızartılır. Köfteler beğendinin üstüne aktarılır. Rondodan geçirilen domates ve domates salçası kaynatılır. Köftelerin üzerine gezdirilir.
- Üstüne de rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Isıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Servis ederken üzerine maydanoz serpilir. Afiyetle
.