
Beğendili Mantar Sote (Patlıcan Ve Mantarın Muhteşem Uyumu) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo mantar
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- Sıvıyağ
- Tuz ,karabiber ve pulbiber
- 3 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- Tuz ,karabiber
- 1 kase kaşar peyniri
Beğendili Mantar Sote (Patlıcan Ve Mantarın Muhteşem Uyumu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patlıcanları közleyelim. İster fırında isterseniz de ocakta közleyebilirsiniz.
- Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup kenara alalım.
- Soğanı küp küp doğrayıp biraz yağla pembeleştirelim.
- Sırayla biber domates ve mantarı ilave edelim.
- Tuzunu karabiberini ve pul biberini ekleyip kavuralım.
- Beğendi için yağımızı eritelim. Unu ekleyip hafif kavuralım.
- Sütünü de ekleyelim.
- Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- İncecik doğradığımız köz patlıcanları da ilave edelim.
- Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra kaşar rendesini koyalım.
- Peynir eriyene kadar karıştıralım.
- Tabağımıza ilk beğendiden koyalım.
- Üzerine de mantar sotemizden koyalım. Afiyet olsun.