Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

beden eğitimi öğretmeni nasıl olunur

beden eğitimi öğretmeni nasıl olunur
0
299

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Ceset eğitimi öğretmeni nasıl olur

TANIM
Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere vücut eğitimi ile ilgili eğitim veren kişidir

GÖREVLER
Beden eğitimi konusu ile ilgili hangi data, hüner, tavır ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına, hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir Cisim eğitimi öğretmeni, bu program çerçevesinde, Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir alıştırma planı hazırlar ve bu planı uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve hüner kazandırır, Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, galibiyet düzeylerini artırıcı önlemler alır, Öğretici kol çalışmalarında tayin alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici faaliyetler düzenler, Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne yardımcı olur, Alanı ile ilgili gelişmeleri izler, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur, Nöbetçi olduğu günlerde, okulun harmoni ve disiplinini temin etmek üzere devir yapar, Sınıf öğretmeni olarak, öğrencilerin bölge ve ders seçmelerine yardımcı olur, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır

KULLANILAN EĞİTİM MATERYALLERİ
Yıllık müfredat programı, jurnal çalışma planları, karalama defteri, kontrol defteri, ders kitapları, mektep araç ve gereçleri, Gülle, disk, barfiks, dağıtılmış halatlar, eşofman, spor ayakkabısı, kondisyon geliştirici aletler, ağırlık torbası, önem yeleği , top vb

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Karoser eğitimi öğretmeni edinmek isteyenlerin; Üstteki düzeyde akademik yeteneğe sahip, Spor yeteneği olan, gözel ve ayaklarını eşgüdümle kullanabilen, Bedence sağlam ve güçlü, spora aleyhinde ilgili ve bu alanda başarılı, Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen belirten, Mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm yolları bulmaya çalışan, Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlayabilen, Kendini geliştirmeye istekli, hevesli, marifetli kimseler olmaları gerekir

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Gövde eğitimi öğretmeni, genellikle spor salonunda, ara sıra okulun bahçesinde ve sınıfta atama yapar, görevini genellikle ayakta yürütür Çalışma ortamı mevsime tarafından açık ya da kapalı, ama oldukça gürültülüdür

ÇALIŞMA ALANLARI VE MESLEK BULGU OLANAKLARI
Vücut eğitimi öğretmenleri Ulusal Eğitim Bakanlığına yan okullarda vücut eğitimi öğretmeni olarak çalışabilirler Ceset eğitimi dersi açık havada, Spor Faaliyetleri ve Milli Oyunlar, Spor İlkyardımı, Millet Oyunları, Spor Yönetimi ve Organizasyon, Spor Psikolojisi gibi derslere girerler Gövde eğitimi öğretmenleri, farklı alanlara yönlendirilmiş spor merkezlerinde, aerobik salonlarında, fitness centerlarda (fazla kilolardan kurtulmak ve düzgün bir beden için zayıflama egzersizlerinin yapıldığı yerler ) vb çalışabilirler

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Mesleğin eğitimi; dağıtılmış üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları, Eğitim Fakülteleri, FenEdebiyat Fakülteleri, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokullarının “Cisim Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümlerinde verilmektedir

IŞ EĞİTİMİNE GIRIŞ KOŞULLARI
Söz konusu programa girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavında tatmin edici puan almak ve özel yetenek sınavını kazanmak gerekmektedir Hem, Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksek Okulu (Lisans) ile Ceset Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ’nu bitirenlerden “Ortaöğretim Bölge Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını ya da “Pedagojik Formasyon Programını galibiyet ile tamamlayanlar öğretmenlik yapabilirler

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ
Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır Eğitim boyunca, Spor Bilgisine Antre, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Atletizm, Spor Fizyolojisi, Spor Masajı, Besin, Özel Öğretim Yöntemleri, Eğitim Sosyolojisi vb dersler verilir

BURS, KREDİ VE ÖDENTI DURUMU
Bu programa yerleştirilenler arasından özel kabiliyet sınavı puanı en yüksek adaydan açmak üzere belirli sayıda öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı ’nca burs verilmektedir Keza öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu ’nca verilen öğrenci kredisinden ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı kredi ve burs olanaklarından da yararlanabilirler Iş eğitimini tamamlayan öğrenciler 9 derecenin 1 kademesinden aylıkla göreve başlatılırlar Her sene öğretim yılı başında eğitim öğretim tazminatı alırlar

MESLEKTE İLERLEME
Üniversite bünyesinde lisansüstü eğitim yaparak akademik kariyer edinebilirler Ayrıca antrenörlük, monitörlük, masörlük ve kondisyonerlik yapabilir, turizm sektöründe animatör olarak çalışabilirler BENZER MESLEKLER : Antrenörlük, masörlük, kondisyonerlik

DAHA AYRINTILI DATA İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER
İlgili Eğitim Kurumları, Ulusal Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Türkiye Meslek Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi yer alan Türkiye Meslek Kurumu İl Müdürlükleri *