
Bebekler İçin Yumuşacık Organik Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 2 dolu çay kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2,5 3 su bardağı tam buğday unu
Bebekler İçin Yumuşacık Organik Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mayayı suda eritelim, içine yağ ve unu denetimli bir halde ekleyip, yumuşak bir hamur elde edelim (Hafif yapışkan) 1 saat mayalandıralım.
- 1 saat sonra elinizi hafif ıslatıp tekrar yoğurup, 20 dakika daha ustu kapalı biçimde mayalandıralım.
- 20 dakika sonra tekrar yoğurup düzgünce katlayarak istediğiniz formu verin. İster küçük baget ekmekler isterseniz tek büyük ekmek formunda ben 2 ye ayırdım hamuru (Yumuşak bir hamur olacak)
- Biçim verilen hamurları tepsi mayası için üstünü bez ile kapatıp 15-20 dakika daha bekleyelim.
- Çizikler çizip evvelce ısıtılmış 200 dakika fırında pişirelim.
- Bıçak ya da kürdan ile piştiğini denetim edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.