
Validelerin meskende pratik ve kolay hazırlayabileceği en nefis mama tanımlarını sizler için derledik. Ek besin periyodundaki bebeğinizin ana sütü haricindeki besinleri daha kolay benimseyebilmesi yani damak tadına daha kolay koordinasyon sağlaması için güzeline gidebileceğini düşündüğümüz mama tanımlarını haberimizin detaylarında bulabilirsiniz! Bebekler için meskende kolay mama nasıl yapılır? En lezzetli ve pratik mama nasıl yapılır? Besleyici ve tok tutan mama tanımları... Ek azığa geçiş yapan bebeklerin mamalarına ekleyebileceğiniz bir ölçü maden suyunun tesirini biliyor muydunuz? İşte bebek mamalarına maden suyu eklemenin yararı...
Ek besin periyoduna geçmiş olan bebekler için meskende kolay ve pratik olarak yapılabilecek tanımlarla bebeğinizin hem karnını hem de gözünü doyurabilirsiniz. Ana sütünden sonra ek azık tüketimine şimdi alışamayan bebeklerin damak zevkine koordinasyonlu olması açısından hazırlanabilecek enfes tatlardan birisi de püre ve muhallebilerdir. Parmak yiyeceklerin dışında pratik bir biçimde hazırlanabilen bebek mamaları, besleyici ve tok tutucu özellikleri ile tercih edilebilir. Anaların mutfakta vaktini almadan şipşak pişireceği mama tanımları arasından en lezzetli olanlarını sizler ve bebekleriniz için derlemeye çalıştık. Konutta kolay mama tanımı nasıl yapılır? Ek azık periyodu için pratik mama tanımları neler? Bebek maması ve muhallebisi nasıl yapılır? Konutta kolay ve pratik bebek maması tanımları...
BEBEKLER İÇİN HAVUÇLU VE KABAKLI MAMA TANIMI:

MATERYALLER:
1 adet küçük uzunluk kabak
1 adet orta uzunluk havuç
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı su
YAPILIŞI:
Mamayı hazırlamak için birinci evvel havuçların kabuklarını soyun, akabinde havuçla birlikte kabakları küp küp doğrayın. Tencerenin içine karışımı ekleyip üzerine pirinç ve su koyun. Sebzeler güzelce yumuşadıktan sonra şişene kadar pişirin. Daha sonra suyu ekleyip blenderda püre kıvamı elde edin.
Son süreç olarak karışıma zeytinyağı ekleyin ve karıştırıp bebeğinize yedirin.
BEBEKLER İÇİN KOLAY MUHALLEBİ TANIMI:

MATERYALLER:
½ çay bardağı ana sütü ya da devam sütü
1 su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı yulaf unu
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı organik üzüm pekmezi
YAPILIŞI:
Yulaf unu, su ve pirinç ununu tencerede karıştırın. Un kaybolduktan sonra kısık ateşte pişirin. Kıvam alınca soğumasını bekleyin daha sonra pekmez ve süt ekleyin. Çırptıktan sonra Ilıyınca bebeğinize yedirin.
BİSKÜVİLİ MEYVE MAMASI TANIMI:

5 adet bebe bisküvisi
½ muz
½ elma
1 adet ceviz içi
1 tatlı kaşığı harnup pekmezi
YAPILIŞI:
Rendelenmiş elma, çatalla ezilmiş muz ve kırıklanmış bebe bisküvisini harmanlayın. Ceviz içini havanda şıkça dövüp toz haline getirin. Tozu meyve püresinin katın. Pekmezini de koyup hepsini karıştırın. Öğlen yemeği için çok ülkü
NOT: İçerisinde kullanılan gereçlerin bebeğe rastgele bir yan tesiri olmaması için hekim onayı alarak tüketilmelidir.
BEBEĞİNİZİN MAMASINA MADEN SUYU EKLERSENİZ...
Birinci altı ayda sırf ana sütü alınması gerektiğini belirten mütehassıslar, ek azığa geçiş periyodunda mamaya az ölçüde maden suyunun ek edilmesinin bebek için yararlı olacağına dikkat çekiyor. Bebeğin vücudunun gereksinim duyduğu mineral desteğinin sağlanması konusunda tesirli olan maden suyu, kemik sıhhati içinde nispeten yararlıdır.

İçerisinde kalsiyum, magnezyum, klorür, sodyum ve sülfat üzere hususların vücudun temel gereksinim duyduğu mineraller olduğu biliniyor. Yalnızca bebeklik devrinde değil yetişkinlikte de tüketilmesi gereken bir kaynaktır.
BEBEK BESLENMESİNDE SAHIH VE YANLIŞLAR
Yeni doğanlarda bebeğin sıhhatiyle ilgili bir meseleyle karşılaşılmadığı takdirde birinci altı ayda sırf ana sütü alınması kafidir. Altı aydan sonra ek besinlere geçiş devrinde validelerin bebeklerinin sağlıklı beslenmeleri konusunda başları karışabilmektedir.
Pekala bebeklerin beslenmesiyle ilgili yanlış bilinen doğrular nelerdir?
YANLIŞ: Damak tadının gelişmesi için 6. aydan evvel ek besinlere geçilmeli
SAHIH: Erken devirde ek azıklara başlamak, bebeklerin farklı tatlara alışmasını sağlamaz.

YANLIŞ: Kuru fasulye ve mercimek üzere kuru baklagiller gaz yapar
YANLIŞSIZ: Bebeğinize 8. ayından sonra kuru baklagilleri çok uygun pişirip kabuklarını çıkartarak püre olarak verebilirsiniz. Haftada 1 ya da 2 gün ana öğününü bu biçimde hazırlayabilirsiniz.
YANLIŞ: Ek besine geçiş pirinç unlu muhallebi ile başlanmalı
GERÇEK: Ek besinlere geçildiğinde tüketilmesi gereken ülkü bir zerzevat ya da meyve üzere besin önceliği yoktur.