Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bebek Mamaları Yapılışı

Hoş geldin! kazimdemir tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Bebek Mamaları Yapılışı
0
138

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Bebek Mamaları Hakkında Bilgi


Bebek Mamaları Nasıl Yapılır

İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır 3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuc, 1 orta boy patates 4550 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir Duduklu tencere kullanılıyorsa 1 fincan su ile 1015 dakika pişirilmesi yeterlidir Suzgecten aktarılarak hic ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır

1 cay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır Yukarıda analtıldığı şekilde pişirilir

Havuclar ve patatesler tamamıyla ezilerek pure şekline getirilir Bu purenin icine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır 3 cay fincanı s, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 cay kaşığı pirinc ve her gun bir yenisi ilave edilmek uzere mevsimlik sebzeler (orneğin ilk gun 34 yapraklı maydanoz, ertesi gun bir kac yaprak ıspanak, ertesi gun bunlara ek olarak 14 enginar, ertesi gun 14 domates) eklenir Elde edilen pureye yine 1 cay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika pişirilir Yukarıdaki şekilde hazırlanan pureye 1 cay kaşığı tereyağı katılır

İcindeki Malzemeler

23 yaprak ıspanak
1 kucuk patates
14 kabak
14 havuc
1 cay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su

Hazırlanışı

Sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır Kucuk bir tencerede kaynamakta olan suya salınır Su, sebzelerin uzerini ortecek kadar olmalıdır Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir Pişmiş sebzeler
ezilerek suzgecten gecirilir, 1 cay kaşığı yağ eklenir

Dilerseniz Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinc veya kırmızı mercimek de ekleyebilirsiniz

İRMİKLİ SEBZE CORBASI: Bir parca pirzola veya, bir parca taze dana kemiği (ilikli), bir patates, bir havuc, bir kabak ufak ufak doğranır, bir kilo su ile bir saat kadar kaynatılır Tel suzgecten suzulur (Suzulen kısımda etin veya kemiğin, sebzelerin suyu ile, sebzelerin puresi de vardır)

Suzulen kısma bir cay kaşığı ince irmik konarak hafif ateşte 1520 dakika pişirilir Pişme sonunda bir imdik kadar tereyağı ve bir ufak tutam tuz konur

PATATES PURESİ: 250 gr soyulmuş patates yarını kilo hafif tuzlu su icinde yarım saat pişirilir Suyu dokulur ve patatesler iyice ezilir, uzerine 100 gr sut ve 3 gram tereyağı konur Patates puresicok iyi ezilmelidir 12′nci aydan sonra verilir

BEYİN EZMESİ: Taze koyun veya kuzu beyni zarlarından ayıklanır ve birkac defa soğuk su ile yıkanır Hafif tuzlu su icinde iyice haşlanır ve ezilir Ya corbaların icine katılarak veya doğrudan doğruya verilir Bir yaşından ufak cocuklar bazen bu mamayı guzel sindirirler Evvela cok az miktardan başlamalıdır

MAKARNA EZMESİ: 50 gram kadar iyi cins makarna bir kiloya yakın hafif tuzlu suda? bir saate yakın pişirilerek ezilir veya tel suzgecten gecirilir Uzerine buyukce bir fındık kadar taze tuzsuz tereyağı konur, cocuklara verilebilir

Bir yaşına yakın

YAŞ MEYVA SULARI: Doğumdan sonra hayvan sutu ile (takını edilmiş inek sutu, sut tozu veya koyu sut ile) beslenen cocuklarda bazen beşinci ve altıncı aydan sonra «İskorbut» hastalığı gorulur Bu hastalığın onune gecmek icin birinci veya ikinci aylardan sonra her gun birkac kahve kaşığı yaş meyva suları icirilmelidir Bu meyvalar mevsimine gore portakal, mandalina, limon, domates, uzumdur Bunları yarım saat evvel vermelidir Limon cok ekşi olduğundan, biraz kaynamış şekerli su da konabilir
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt