Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bebek Kekler (Perhiz Keki)

Bebek Kekler (Perhiz Keki)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Bebek Kekler (Perhiz Keki) Tarifi İçin Malzemeler

*1 yumurta
*1 fiske tuz
*Yarım küçük çay bardağı su (içine 1 avuç kuru üzüm ve 34 dağ inciri)
*Yarım limon kabuğu ve suyu
*12 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 büyük çay bardağı (tombulajda bardak)
*Yulaf unu
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilin

Üzeri için;


*1 su bardağı süt
*12 su bardağı su
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı kakao
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 avuç damla çikolata

Bebek Kekler (Perhiz Keki) Tarifi Yapılışı Şule Bulut Akpınar’ın fincan kekini gördüğümde evdeki malzemelerden bu şirinler çıktı Bu nedenle bu ilhamı verdiği için kendisine çok çok teşekkür ederim
Dikkat ederseniz çikolata sos dışında kekte hiç şeker yok Bu nedenle kuru meyvelerden faydalanıyoruz Kara kuru üzümlerimizi ve dağ incirlerimizi küp küp doğrayıp oda sıcaklığında suya koyalım Bu esnada yumurtayı 1 fiske tuz ile çırpalım Hem yumurta kolay çırpılıyor hem de tuz şekerli tatlılar için önemli bir gıda Limon kabuğu ve suyu, kuru meyveli incirli suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını çırptığımız yumurtaya karıştıralım Üzerine yulaf unumuzu, yarım paket kabartma tozunu da ekleyelim ve en son vanilyayı da ekleyip kek hamurumuzu oluşturalım Bu miktarlardan fotoğraftaki gibi 9 adet oldu Malzemeleriniz varsa çok pratik, çok lezzetli
Fincanlarımız için uygun bir tencereye suyu fincanların yarısına gelecek şekilde koyalım Fincanlarımızı 1 kaşık zeytinyağı ile fincandan fincana aktarmak sureti ile yağlayalım Yağ fincanın her yerine değmiş olmalı Bu nedenle eser miktarda zeytinyağı daha ekleyebilirsiniz Kek hamurumuzu fincanların yarısına değin dolduralım Ve doğru tencereye
Tencerenin üzerini temiz bir mutfak havlusu ile kapatalım Su kaynayınca altını kısalım ve 20 dakika hiç açmadan pişmesini bekleyelim Daha sonra kürdan testi ile kontrol edelim
Bu 20 dakikalık bekleme esnasında kakao sosumuzu hazırlayalım Tüm malzemeleri karıştıralım ve pişirelim Sıvı bir sos oluyor lakin endişelenmeyin Zira kaynayınca koyulaşıyor
Kekler pişince kakao sos ile ve hindistan cevizi ile birlikte sevdiklerinize ikram edilir
Afiyet, şifa olsun
Yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, mutfağınız bereketli olsun
Sevgilerimle
 
858,505Konular
982,714Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt