iltasyazilim
FD Üye
Bebek Keki +12 Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*1 kahve fincanı süt
*3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
*1 küçük havuç
*2 adet gün kurusu
*2 adet hurma
*1 avuç kuru üzüm (ıslatılmış)
*Dövülmüş ceviz fındık
*Yarım paket kabartma tozu
*Tam buğday unu
Bebek Keki +12 Tarifi Yapılışı İlk önce içine koyacağımız malzemelerimizi hazırlıyoruz Kuru üzümü ıslatıyoruz Hurma ve gün kurusunu minik doğruyoruz havucumuzu rendeliyoruz kenarda bekletiyoruz
Yumurtamızı çırpıp diğer sıvı malzemelerimi ekliyoruz zeytinyağı ve sütü karıştırıp iç malzemelerimizi de ekliyoruz en son un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırıyoruz ve top kek kaplarına paylaştırıyoruz fansız fırında 170 derecede 10 12 dk kontrollü pişiriyoruz Bu kadar malzemeden 6 adet kekim oldu benim oğlumda seve seve yedi sütüyle birlikte İçine koyulan malzemeleri istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz benim elimde bunlar vardı Bebişlere afiyet şifa olsun
*1 yumurta
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*1 kahve fincanı süt
*3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
*1 küçük havuç
*2 adet gün kurusu
*2 adet hurma
*1 avuç kuru üzüm (ıslatılmış)
*Dövülmüş ceviz fındık
*Yarım paket kabartma tozu
*Tam buğday unu
Bebek Keki +12 Tarifi Yapılışı İlk önce içine koyacağımız malzemelerimizi hazırlıyoruz Kuru üzümü ıslatıyoruz Hurma ve gün kurusunu minik doğruyoruz havucumuzu rendeliyoruz kenarda bekletiyoruz
Yumurtamızı çırpıp diğer sıvı malzemelerimi ekliyoruz zeytinyağı ve sütü karıştırıp iç malzemelerimizi de ekliyoruz en son un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırıyoruz ve top kek kaplarına paylaştırıyoruz fansız fırında 170 derecede 10 12 dk kontrollü pişiriyoruz Bu kadar malzemeden 6 adet kekim oldu benim oğlumda seve seve yedi sütüyle birlikte İçine koyulan malzemeleri istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz benim elimde bunlar vardı Bebişlere afiyet şifa olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.