iltasyazilim
FD Üye
Bebek Gurmelere Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kaşığı tepeleme un
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı yoğurt
*45 adet limon tuzu
*2, 5 bardak su
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı pirinç
*1 yemek kaşığı bulgur
*1 çay kasığından az tuz
*1 tatlı kaşığı nane
Sosu için;
*1, 5 çay kaşığı tereyağı
*Çay kasığının ucuyla az kuru nane
Bebek Gurmelere Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı Kaseye un, yoğurt, yumurta, limon tuzu konularak harç hazırlanır Tencerede tereyağı eritildikten sonra harç, su, pirinç, bulgur, tuz eklenir ve devamlı karıştırılır Kaynamaya başlayınca nane eklenir Çorbamız koyu kıvamlı çorbadır, ben ekmek katmayıp temel malzemeleri tüketmesi için bu kıvamda yapıyorum ve oğlum bu lezzete bayılıyor, arzu eden 2, 5 bardağa kadar ek suda koyabilir, kıvam anneye kalmış
Oğlum tereyağı sosunu sevdiğinden ek olarak soslu yapıyorum ama temel malzemelerde zaten bunlar mevcut sossuzda tüketilebilir
*1 yemek kaşığı tepeleme un
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı yoğurt
*45 adet limon tuzu
*2, 5 bardak su
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı pirinç
*1 yemek kaşığı bulgur
*1 çay kasığından az tuz
*1 tatlı kaşığı nane
Sosu için;
*1, 5 çay kaşığı tereyağı
*Çay kasığının ucuyla az kuru nane
Bebek Gurmelere Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı Kaseye un, yoğurt, yumurta, limon tuzu konularak harç hazırlanır Tencerede tereyağı eritildikten sonra harç, su, pirinç, bulgur, tuz eklenir ve devamlı karıştırılır Kaynamaya başlayınca nane eklenir Çorbamız koyu kıvamlı çorbadır, ben ekmek katmayıp temel malzemeleri tüketmesi için bu kıvamda yapıyorum ve oğlum bu lezzete bayılıyor, arzu eden 2, 5 bardağa kadar ek suda koyabilir, kıvam anneye kalmış
Oğlum tereyağı sosunu sevdiğinden ek olarak soslu yapıyorum ama temel malzemelerde zaten bunlar mevcut sossuzda tüketilebilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.