Edirne’nin Keşan kazasında, çöp konteynerine atılmış çanta içerisinde bulunan yeni doğmuş kız bebeği, meskende veladet yaptığı belirlenen 14 yaşındaki validesi A.A. ve tevellüt sırasında yanında olduğu belirlenen ablası 16 yaşındaki M.A., devlet müdafaası altına alındı. A.A., birinci tabirinde geçen yıl Tekirdağ’da kaldığı yetiştirme yurdundan kaçtığını ve sığındığı metruk konutta tanımadığı bir kişinin tecavüzüne uğradığını ileri sürdü.

Hadise, dün, akşam saatlerinde kazaya bağlı Aşağı Zaferiye Mahallesi Yormaz Sokak’ta meydana geldi. Sokak üzerindeki bir meskende oturan Nebahat Gümüş, pencereden dışarı baktığı sırada bir kişinin elindeki sarı renkli çantayı konutunun önündeki çöp konteynerine bıraktığını gördü.
Bir mühlet sonra çöp konteynerinden ağlama sesi duyan Gümüş, gidip çantayı denetim ettiğinde içerisinde yeni doğan bir kız bebeği buldu. İhbar üzerine hadise mahalline polis ve sıhhat ekipleri sevk edildi. Bebek, sıhhat ekiplerince Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Ana ve bebeği tedaviye alındı

Keşan Kaza Emniyet Müdüriyeti ekipleri, görgü tanıklarının sözleri doğrultusunda bebeği bırakan kişinin, çöp konteynerine yaklaşık 100 metre uzaklıktaki apartmanda oturan A.A. oluğunu belirledi.
Konuta giden polis A.A.’nın hanede yeni veladet yaptığını belirledi. A.A., çağrılan ambulansla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Konutta bulunan ablası M.A. da polis ekiplerince emniyete götürüldü.
"Tecavüze uğradım" dedi

A.A., polise verdiği birinci sözde geçen yıl Tekirdağ’da kaldığı yetiştirme yurdundan kaçtığını ve sığındığı metruk meskende tanımadığı bir kişinin tecavüzüne uğradığını argüman etti. A.A., daha sonra yetiştirme yurdundan ayrılarak, Keşan’da yaşayan ana ve ablasının yanına geldiğini kaydetti.
Ana A.A.’nın Keşan Devlet Hastanesi bayan veladet servisinde, bebeğinin ise Yeni Doğan Ağır Bakım Ünitesi’nde kuvöze alınarak tedavilerinin sürdüğü ve sıhhat durumlarının âlâ olduğu bildirildi. Bebek, Ana A.A. ve ablası M.A.’nın pazartesi günü taburcu edilerek, muhafaza altına alınacağı ve Edirne Sosyal Hizmetler Müdüriyeti tarafından yurda yerleştirilecekleri kaydedildi.
"Nasıl bir vicdan anlamıyorum"

Öte yandan, hadisenin yaşandığı mahallede yaşayanlar üzüntülerini lisana getirdi. Mahalle sakini Ayşenur Balta, bebeğin bulunmasının akabinde ağlama sesini duyarak, dışarıya çıktıklarını belirterek, "Böyle bir şey yapılması çok bed. Bu soğukta onu atması çok büyük vicdansızlık. Nasıl bir vicdan anlamıyorum. Görmeyerek, çöpümüzü üzerine de atabilirdik" dedi.
Serpil Balta da bebeğin çöp konteynerinde bulunmasının akabinde sokağa çıktıklarını belirterek, "Hep birlikte koştuk, görünce çok üzüldük. Hiç yeterli bir şey değil. Anaya de, evlada da acırsın. Validesi daha 14 yaşında. Çok üzüldüm. Günah, ben de bir anneyim. Bir damla temizi at sen çöpe. Evladın elleri morarmaya başlamıştı. Bulunmasa ölecekti. Kediler çöpün başına üşüşmüştü. Evlada zarar verebilirlerdi" diye konuştu.
"Çöpe bir çanta attıklarını görünce gidip baktım"
Bebeği çöp konteyneri içerisinde bulan Nebahat Gümüş ise şunları söyledi:
"Mutfakta yemek yaptığım sırada pencereden bakıyordum. Üzerinde pembe eşofman ve al kazak vardı. Sarı bir bez çantayı çöpün içine bıraktı. Ben dayanamayıp gidip baktım. Ağlama sesi gelmeye başladı. Baktığımda çantada bebek vardı. Kızın hareketlerinden de şüphelendim. Gittiği yana baktım. Sonra polis ve ambulans geldi. Bebeği ambulansla hastaneye götürdüler. Polise gittiği yanı de gösterdim. Kızı kısa vadede buldular. Ana çok küçüktü. Ablası da yanındaydı. Yeni duşa girmişti. Sonra ambulansla hastaneye götürdüler"