Bbc'den Zeynep'e Övgü Dolu sözler övücü nickler sevgiliye övgü dolu sözler sevgiliye sözleri 1548612204 1548612204 bbcdenzeynepeovgudolusozler5c4df2708d20abbcdenzeynepeovgudolusozler5c4df2708d20a http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshaberzeynep130eylul2008&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg BBC KANALINDA, İSTANBUL CEMİYET HAYATININ ÖNDE GELEN SİMALARINDAN FADILLIOĞLU'NDAN ÖVGÜYLE SÖZ EDİLDİ Laik cumhuriyet ürünü Röportajı yapan Dorian Jones, Zeynep Fadıllıoğlu'nu şu sözlerle sundu: 'Adını Türkiye'de yaptığı otel tasarımları, zenginler için Türkiye, Avrupa, Hindistan ve Ortadoğu'da yaptığı mimari tasarımlarla duyuran Zeynep Fadıllıoğlu için bu tarz büyük projelerle uğraşmak yeni bir şey değil Lakin o Türkiye'de cami tasarlayan ilk bayan olduğu için kendini uğurlu buluyor Ayrıca kendisini, erkek ve kadınlara eşit haklar veren Türkiye'nin laik cumhuriyetinin bir ürünü olarak görüyor' Önerge gelince ağladım Zeynep Fadıllıoğlu ise Sakirin Camisi'nin projesinin kendisine birincil öneri edildiği anı şöyle anlattı: 'Bu proje bana öneri edildiğinde ağladım Biz halkın bu yeri hissetmesini, bir şaheser olarak görmesinden daha çok istiyorduk Burası onların yeri olmalıydı Binanın tasarımında artistik yön fazla yük taşıyor Bu cami, insanlara yaratılmış bir sembolden fazla Tanrı'dan bırakılmış bir yer gibi görünmesi için tasarlandı' Özgürlük