
Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 5 su bardağı un
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un hariç tüm materyalleri alın ve karıştırın ve mayanın erimesini sağlayın.
- Unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun. 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra hamuru 8 eşit modüle bölün. 10 dakika bekledikten sonra bazlamaları çok ince olmayacak halde açın.
- Açtığınız bazlamaları büyük bir bezin üzerini alın ve üzerini örtün. (15 dk bekleyin).
- Ardından tavayı ısıtın ve birinci açtığınız hamurdan başlayıp gerili önlü pişirin.