
Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 6-6,5 su bardağı un
- Tereyağı
Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle un hariç tüm malzemeleri alıp, yoğuralım.
- Sonra kontrollü bir şekilde unu da ekleyerek hafif ele yapışır bir hamur elde edelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım ve un serptiğimiz tepsiye dizelim.
- Üzerini temiz bir bez ile örtüp 35 dakika tepsi mayası verelim.
- Mayalandıktan sonra, hamurları orta boylarda yuvarlak olacak şekilde açalım.
- Arkalı önlü pişirelim ve tereyağı ile yağlayalım. Aynı işlemi hepsine tekrarlayalım. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. ????.