iltasyazilim
FD Üye
Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*1 paket yaş maya
*2 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar ılık su
İsterseniz iç harcı için:
*Salça
*Salam
*Kaşar peyniri
Bazlama Tarifi Yapılışı Geniş bir kap içerisine un elenir*Bir kenarını açılıp maya ile tuzu koyulur Az ılık su ile maya ve tuz eritilir*Azar azar su eklenerek hamur yoğurulur Kulak memesinden biraz sert olur*Sıcak ortamda üstü kapalı olarak mayasının gelmesi beklenir*Tezgaha un serpilir*Mayalanmış hamurdan alınıp el içi büyüklüğünde hamur bezeleri yapılır Elimizle tezgahta hafif bastırarak pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve teflon tavada pişirilir
Püf noktası ilk çevirme ne çok kabarık olsun ne de az*Bu şekilde bazlama ekmeklerin kocaman kabaracaktır*İki tarafı kızarık olunca bezin üzerine sırayla dizin Üst üste olmasın İçi tekrar hamur olur*Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz*Çok sayıda bazlama ekmek yapmak isterseniz ölçüleri aynı oranla artırabilirsiniz
Kahvaltı sofrasında sıcak olarak servis yapabilirsiniz*Aynı bazlama hamuruyla isterseniz içine salça sürüp salam ve kaşar peyniri koyup kapatıp pişirebilirsiniz*Afiyet olsun
*1 kg un
*1 paket yaş maya
*2 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar ılık su
İsterseniz iç harcı için:
*Salça
*Salam
*Kaşar peyniri
Bazlama Tarifi Yapılışı Geniş bir kap içerisine un elenir*Bir kenarını açılıp maya ile tuzu koyulur Az ılık su ile maya ve tuz eritilir*Azar azar su eklenerek hamur yoğurulur Kulak memesinden biraz sert olur*Sıcak ortamda üstü kapalı olarak mayasının gelmesi beklenir*Tezgaha un serpilir*Mayalanmış hamurdan alınıp el içi büyüklüğünde hamur bezeleri yapılır Elimizle tezgahta hafif bastırarak pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve teflon tavada pişirilir
Püf noktası ilk çevirme ne çok kabarık olsun ne de az*Bu şekilde bazlama ekmeklerin kocaman kabaracaktır*İki tarafı kızarık olunca bezin üzerine sırayla dizin Üst üste olmasın İçi tekrar hamur olur*Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz*Çok sayıda bazlama ekmek yapmak isterseniz ölçüleri aynı oranla artırabilirsiniz
Kahvaltı sofrasında sıcak olarak servis yapabilirsiniz*Aynı bazlama hamuruyla isterseniz içine salça sürüp salam ve kaşar peyniri koyup kapatıp pişirebilirsiniz*Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.