
Bazlama Pizza Tanımı İçin Gereçler
Sos için :
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 çay bardağı su
- Az karabiber
- Bol kekik
- Az pulbiber
- Tuz
- 1 adet bazlama ekmeği
- İsteğe nazaran 10-15 dilim sucuk
- 2 adet charliston biber
- 10-12 adet siyah zeytin
- Varsa 3-4 adet mantar
- 2 su bardağı kaşar
Bazlama Pizza Tanımı Yapılışı
- Bazlamayı enine oradan ikiye bölüyoruz.
- 2 çay bardağı suyu ocakta ısıtıyoruz.
- Isıttığımız suyu geniş bir kaseye alıp içine 2 yemek kaşığı salçayı, tuzu ve baharatları ek edip karıştırıyoruz.
- Sos harcını ortadan ikiye böldüğümüz bazlamaların üzerine yayıyoruz. Ekmeği sosla uygunca ıslatıyoruz.
- Bazlamaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz.
- Üzerine dilimlediğimiz sucukları, çekirdeklerini çıkardığımız siyah zeytinleri, doğradığımız biberleri serpiştiriyoruz isteğimize nazaran ve istediğimiz kadar.
- 30 dk 180 derecede pişiriyoruz.
- Fırından alıp üzerine kaşarları ekliyoruz ve tekrar 10 dk fırına atıyoruz kaşarlar eriyene kadar.