Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler)

Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler)
0
44

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
80
bazlama-memleketim-samsunda-pitil-derler.jpg

Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler) Tarifi İçin Malzemeler

• 10 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Küçük 2 paket yaş pakmaya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 2 paket yaş maya geniş derin cam kaseye koyup, 2 su bardağı ılık su, 2 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı tuz karıştırıp mayanın erimesi sağlanıp yaklaşık 15/20 daki bekletip mayanın kabarması beklenir.
  2. 10 su bardağı un mutfak robotuna koyulup 20 dakika beklettiğimiz karışımı ve 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ilave edip robotta iyice yoğuruyoruz.
  3. Mayalanması için ağzı kapalı derin mayalama kabına alıp 1 saat yada 2 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  4. Mayası gelen hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalara ayırıp yuvarlak bezeler yapıp merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açıp kızgın granit tavada kısık ateşte tek tek pişiriyoruz afiyetler olsun.
Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Yöresel Pıtıl Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo un *1 kaşık tuz *1 paket yaş maya *1 tatlı kaşığı toz şeker *1,5 bardak kadar su Yöresel Pıtıl Tarifi Yapılışı Önce unumuzu kaba alıp ortasını havuz yapalım Ilık suda erittiğimiz maya ve 1 bardak suyu tuzu ekleyelim Yoğurmaya başlayalım Hamuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Bazlama Ekmek Tarifi İcin Malzemeler *1 su bardağı ılık sut *1 su bardağı ılık su *1 su bardağı calma yoğurt *2 yemek kaşığı şeker *1 yemek kaşığı tuz *1 paket instant maya *3 yemek kaşığı zeytinyağı *Aldığı kadar un Bazlama Ekmek Tarifi Yapılışı Gercekten yumuşacık ve cok guzel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Puf Puf Kabaran Bazlama Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı ılık süt1 çay bardağı ılık su1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket yaş maya1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin (veya 2 yemek kaşığı kuru maya)2 yemek kaşığı un (Mayalama aşamasında)Alabildiği kadar un Puf Puf Kabaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Yumuşacık Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı su1 yemek kaşığı şeker2 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı sıvı yağ1 paket kuru mayaAldığı kadar un Yumuşacık Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Süt ve su karışımı ocakta ısıtılır biraz. Daha sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Tavada Mis Gibi Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ1 paket yaş maya2 tatlı kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuz4,5 su bardağı un Üzerine sürmek için; 2 yemek kaşığı tereyağ Tavada Mis Gibi Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,505Konular
982,726Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt