
Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler) Tarifi İçin Malzemeler
- 10 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- Küçük 2 paket yaş pakmaya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Bazlama (Memleketim Samsunda Pıtıl Derler) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 paket yaş maya geniş derin cam kaseye koyup, 2 su bardağı ılık su, 2 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı tuz karıştırıp mayanın erimesi sağlanıp yaklaşık 15/20 daki bekletip mayanın kabarması beklenir.
- 10 su bardağı un mutfak robotuna koyulup 20 dakika beklettiğimiz karışımı ve 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ilave edip robotta iyice yoğuruyoruz.
- Mayalanması için ağzı kapalı derin mayalama kabına alıp 1 saat yada 2 saat mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayası gelen hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalara ayırıp yuvarlak bezeler yapıp merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açıp kızgın granit tavada kısık ateşte tek tek pişiriyoruz afiyetler olsun.