iltasyazilim
FD Üye
Bazlama (Çok Güzel Kabaran ve Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
*8 su bardağı un
*335 su bardağı ılık su
*1 paket kuru maya
*15 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
Bazlama (Çok Güzel Kabaran ve Yumuşacık) Tarifi Yapılışı Arkadaşlar bu tarifi deneyin pişman olmazsınız bilakis her zaman on plan da olacak bir tarif çok lezzetli yumuşacık kahvaltı da yemekler de tüketilebilir Dilerseniz daha fazla yapıp difrize koyabilirsiniz Şimdi tarife geçelimmm
İlk olarak unumuzu bir kaba alırız ve tuz ilave edip karıştırırız
Daha sonra ortasını açıp şeker ve maya ilave ederiz ve ılık suyu ilave edip 10 dk yoğururuz
Yumuşak ele yapışan bir hamur elde ederiz ve 1 saat mayalandırırız
1 saat sonra tekrar mayalanan kabaran hamurun havasını alıp bir iki yoğurup tekrar 1 saat kadar mayalanmaya bırakırız
Daha sonra mayalanan hamur dan elimizi hafif yağlayıp portakal büyüklüğünde bezelere böleriz ve temiz bir sofra bezi üzerini unlayıp yaptığımız bezeleri sofra bezinin üzerine koyup üzerini hafif kapatıp bi 10 dk da öyle dinlendiririz
Daha sonra hamuru beze oluşturduğumuz yerden kıpırdatmadan hafif elimiz ile açarız ve bir 10 dk da öyle bekler
Ardından orta ateşte açtığımız hamurları tavaya alıp tek tek arkalı önlü pişiririz
Dk tutmadım ben başında durup altı olunca hemen çevirdim
Daha sonra pişen bazlamaları yan yana koyalım ki şişikliği inmesin deneyenlerin foto atmasını rica ediyorum
*8 su bardağı un
*335 su bardağı ılık su
*1 paket kuru maya
*15 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
Bazlama (Çok Güzel Kabaran ve Yumuşacık) Tarifi Yapılışı Arkadaşlar bu tarifi deneyin pişman olmazsınız bilakis her zaman on plan da olacak bir tarif çok lezzetli yumuşacık kahvaltı da yemekler de tüketilebilir Dilerseniz daha fazla yapıp difrize koyabilirsiniz Şimdi tarife geçelimmm
İlk olarak unumuzu bir kaba alırız ve tuz ilave edip karıştırırız
Daha sonra ortasını açıp şeker ve maya ilave ederiz ve ılık suyu ilave edip 10 dk yoğururuz
Yumuşak ele yapışan bir hamur elde ederiz ve 1 saat mayalandırırız
1 saat sonra tekrar mayalanan kabaran hamurun havasını alıp bir iki yoğurup tekrar 1 saat kadar mayalanmaya bırakırız
Daha sonra mayalanan hamur dan elimizi hafif yağlayıp portakal büyüklüğünde bezelere böleriz ve temiz bir sofra bezi üzerini unlayıp yaptığımız bezeleri sofra bezinin üzerine koyup üzerini hafif kapatıp bi 10 dk da öyle dinlendiririz
Daha sonra hamuru beze oluşturduğumuz yerden kıpırdatmadan hafif elimiz ile açarız ve bir 10 dk da öyle bekler
Ardından orta ateşte açtığımız hamurları tavaya alıp tek tek arkalı önlü pişiririz
Dk tutmadım ben başında durup altı olunca hemen çevirdim
Daha sonra pişen bazlamaları yan yana koyalım ki şişikliği inmesin deneyenlerin foto atmasını rica ediyorum
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.