Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bayramlık Baklava

Bayramlık Baklava
0
72

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Bayramlık Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram çekilmiş fındık yahut ceviz
Şerbet için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 dilim limon

Bayramlık Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel şerbeti için ocağa şeker, su ve limon dilimlerini alalım. Kaynamaya başlayınca tam 10 dakika tutalım ve ocaktan alıp, soğumaya bırakalım.
  2. Yufkayı açalım ben 2 tane 2 tane sardım. Yufkayı açıyoruz tam ortasına kaşık yardımıyla 1 dolu kaşık fındık yahut cevizi dökelim, iki ucunu birleştirelim ve sigaraböreği sarar üzere saralım ve tepsiye yahut borcama dizelim.
  3. Tepsinin yarısı dolmadan bir kenarda tereyağını eritelim ve soğumaya bırakalım. Tepsiyi büsbütün doldurunca yağın yarısını dökelim ve tatlıyı istediğimiz üzere keselim. Sonra kalan yağıda ek ederek güzelce yağlayalım.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika denetimli pişirelim.
  5. Fırından çıkarınca birinci sıcaklığı geçince yaklaşık 15 dakika kadar bekleyelim ve büsbütün soğumuş şerbeti tatlının üzerine dökelim. 2-3 saat bekletelim ve servis edelim. Afiyet olsun.
Bayramlık Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Milföy Hamurundan Baklava Tanımı İçin Malzemeler 1 paket milföy hamuru (10’lu)100 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağİsteğe nazaran ceviz fındık yada fıstık Şerbeti için; 3 su bardağı su3 su bardağı toz şeker6-7 damla limon Milföy Hamurundan Baklava Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Kadayıf Dolgulu Baklava Tanımı İçin Materyaller Baklavayı Hazırlamak İçin 16 adet baklavalık yufka400 gram kadayıf500 gram margarin1 çay bardağı çiçek yağıÇekilmiş ceviz Üzeri İçin Fıstık Şerbeti İçin 5 bardak su3,5 bardak şekerBirkaç damla limon suyu Kadayıf Dolgulu Baklava Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Bayramlık Lezzet Gül Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağı ya da margarin1 yumurta1 çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı yoğurtYarım çay bardağından biraz fazla irmik1 tatlı kaşığı sirke1 paket vanilya1 paket kabartma tozu4 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyin) Şerbeti İçin 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Soğuk Baklava Damakarı Çoşturan Çok Lezzetli Baklava Tanımı İçin Gereçler 1 paket baklavalık yufka40/45 ortası yufka300 gr tereyağı yahut margarin1 çay bardağından 2parmak eksik sıvı yağ1 su bardağı antep fıstığı1 paket fındık içi (Bimde satılan paketten) Şerbeti İçin 700 ml süt3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Çıtır Büzme Cevizli Bayramlık Baklava Tarifi İçin Malzemeler *1 paket hazır baklavalık yufka *(Ben yarısı paketin kullandım ) *125 gr tereyağ *1 subardağı sıvı yağ veya zeytinyağı *1 küçük kase ince çekilmiş ceviz Şerbeti için : *3 su bardağı toz şeker *4 subardağı su *1 küçük dilim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
858,500Konular
982,386Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt