Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayramların Vazgeçilmezi Trakya Baklavası (Anne Usulü)

Bayramların Vazgeçilmezi Trakya Baklavası (Anne Usulü)
0
76

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
bayramlarin-vazgecilmezi-trakya-baklavasi-anne-usulu.jpg

Bayramların Vazgeçilmezi Trakya Baklavası (Anne Usulü) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yumurta
  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı sirke (yoksa limon suyu )
  • 1 tatlı kaşığı soda
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Süt(aldığı kadar un) hamur süt ile yoğuralacak o yüzden göz kararı süt koydum.
Üstü için;
  • 1 paket margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (has)
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
Hamur ortaları için;
  • Dövülmüş ceviziçi
Hamuru açmak için;
  • Bir kaba nişasta(5-6 su bardağı )
  • Un(5-6 su bardağı) koyularak harmanlanır (hamuru açarken lazım olacak)
Şerbeti için;
  • 8 bardak şeker
  • 8 bardak su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • (bu baklava tanımı baklava tepsisine nazarandır.)tepsiniz küçük ise ölçüleri azaltabilirsiniz.

Bayramların Vazgeçilmezi Trakya Baklavası (Anne Usulü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur gereçleri bir kapta karıştırılarak süt ile yoğurulur.
  2. Kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edilir.
  3. Hamur küçük bezeler biçiminde kesilir.
  4. 45 adet beze yapılır.
  5. Bir tepsiye alınır ve üstü kapatılır. (kabuk tutmasın hamur diye) hamurumuz 5-6 saat dinlendirilir. (dinlenen hamur hem daha kolay açılacaktır hem de daha kıvamlı hamur olacaktır)dinlendirmenizi tavsiye ederim.
  6. Dinlenen bezeler tek tek alınarak oklava yardımı ile sofra da açılır.
  7. Açılırken unlu nişastalı karışımdan konularak açılır.
  8. Büyüklüğünü tepsininize nazaran ayarlayabilirsiniz.
  9. Tepsinin en alttaki 2 katı boş olacak halde başkalarının ortalarına ceviz serpilecek formda 45 tane beze açılır.
  10. En son üstteki 2 yufkada boş kalır.
  11. Ortalara ceviz içi serperken bilhassa yanlara daha fazla koyarsanız hamur olmaz baklavanız.
  12. Her kata tek tek ceviz içi konmalıdır. Böylelikle hem gösterişli hemde doyurucu bir dilimiyle bayramın en hoş tatlısı sizin olacaktır????bezeler bitince baklavamızı baklava halinde kesebilirsiniz.
  13. Sonrasında üzerine haşlanmış yağ karışımlarını (bir tavada hepsini eriterek yakmadan )hamurun üstüne gezdiririz (kepçe ile).
  14. 150-180 dereceli fırınımızda 45dk -1 saat kadar denetimli pişiriyoruz. Üstü kızarana kadar. (ben köy de ekmek fırınında pişirdim)pişen baklava soğumaya alınır.
  15. Öbür tarafda şerbet hazırlanır. Şerbeti de bir tencereye koyup yarım saat kadar kaynatıyoruz ki kıvama hoş ve koyu olsun.
  16. Sıcak şerbet soğuk baklava ile birleşir????.
Bayramda afiyetle yenir????.

Püf noktaları.

Hamurunuzu süt ile yoğurunuz. Daha lezzetli bi hamur olacaktır.

Hamuru kesinlikle dinlendirin. Daha rahat açarsanız.

Şerbeti kesinlikle yarım saat kadar kaynatın.

Baklava birgün şerbetinden sonra bekletilirse sonraki dün çok daha hoş olur ???????? şerbeti tam çekmiş olur.

Benim ölçülerim annemin baklava tepsisine nazaran. Sizde ona nazaran büyük bi tepside yapabilirsiniz????.
 
858,505Konular
982,655Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt