Burma Baklava Tarifi Resimli
Şirin Baklava Tarifi,Bayrama ozel ev baklavası tarifi
Bayrama Ozel Baklava Tarifleri Resimli
Burma Baklava:
imagesbayramaozelbaklavatarifleri5ad426a0d4b0b
150gr tereyağı, erimiş
1 cay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
1 paket karbonat
1,5 su bardağı ılık sut
aldığı kadar (yaklaşık 1kg) un
acmak icin:
2 yemek kaşığı un
•300gr nişasta
ici:
500gr ceviz ici, ince dovulmuş
şerbeti:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
ayrıca:
200gr tereyağı
Hazırlanması:
1Servisten bir gun once hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 1015 dakika dinlendirin
2Hamurdan yumurta buyukluğunde bezeler koparın Bezeleri un+nişasta karışımıyla mumkun olduğunca ince acın Yufkanın ucte birini ice doğru katlayın Uzerine bolca ceviz serpin Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın
3 Elinizle iki ucundan buzerek tepsiye yerleştirin Bu şekilde mumkunse buzdolabında 1 gece bekletin
4Ertesi gun şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın
5200gr tereyağını eritin Uzerinde biriken kopukleri alın Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dokun Dibinde biriken sut kısmını dokmemeye calışın, yoksa uzerinde siyah siyah lekeler oluşur Bıcağın ucuyla cok fazla ezmeden istediğiniz buyuklukte kesin
6190C fırında iyice kızarana kadar pişirinFırından cıktıktan sonra ılınmasını bekleyin Soğuk şerbeti uzerine dokun
BAYRAMA OZEL EV BAKLAVASI
imagesbayramaozelbaklavatarifleri5ad426a232901
Malzemeler:
2 yumurta
1 caybardağı sıvıyağ
1caybardağı sut
2 kaşık sirke
4 su bardağı un
12 paket kabartma tozu
Acmak icin
nişasta
İci icin,
ceviz veya fındık
Ustune
200 greritilmiş kızgın tereyağı
Şerbet icin
4 bardak şeker
3bardak su
12 limon suyu
Yumurta,yağ,sut,sirke,kabartma tozu ve un karıştırılarak hamur yapılır,hamurun yumuşaklğı cok onemli,kulak memesi yumuşaklığında olacak o yuzden unu yavaş yavaş ekleyin,biraz az veya cok olabilirHamuru yoğurduktan sonra bir sure bekletin
Daha sonra hamurdan yaklaşık 40 kadar ceviz buyuklugunde yuvarlaklar koparın,bu yuvarlakları tabak buyukluğunde tek tek acın,aralarına nişasta serpin ve 5 adet kadarını ustuste koyarak buyuk bir yufka acın(Yufkaları tek tek acarsanız daha guzel olur)
Yufkanın uzerine ceviz veya fındık serperek oklavaya sarın ve buzerek cıkartın,tepsiye dizin,butun hamurlar bittikten sonra en uste kızdırılmış tereyağı dokun,kızgın fırında uzeri iyice kızarana kadar pişirin
Fırından cıkan baklava iyice soğuyunca uzerine 4 bardak şeker 3 bardak su,yarım limon suyu ile yaptğınız şerbeti ılıkken dokun
ŞİRİN BAKLAVA
imagesbayramaozelbaklavatarifleri5ad426a385983
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı sut
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım cay kaşığı tuz
un
kırılmış ceviz ya da fındık
200 gr margarin
nişasta
şerbeti icin;
4 bardak şeker
5 bardak su
bir kac damla limon suyu
Hazırlanışı;
Yumurtayı, sutu, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuzHazırladığınız hamuru 30 eşit parcaya bolunuz
Bu parcaları tek tek tabak buyukluğunde acarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar ust uste koyun
10 arlı olarak grupladığımız bu uc parcadan parcalardan her birini merdane yardımı ile tepsi buyukluğune getirin ve aralarına ceviz ya da fındık serperek ust uste yerleştirin
Dilediğiniz şekilde kesin ve uzerine heryerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dokun Artık fırına koyabilirsiniz
Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın şerbetin icerisine bir kac damla limon damlatarak 12 dk daha kaynatın
Soğuk baklavanın uzerine sıcak şerbeti dokun
Şirin Baklava Tarifi,Bayrama ozel ev baklavası tarifi
Bayrama Ozel Baklava Tarifleri Resimli
Burma Baklava:
imagesbayramaozelbaklavatarifleri5ad426a0d4b0b
150gr tereyağı, erimiş
1 cay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
1 paket karbonat
1,5 su bardağı ılık sut
aldığı kadar (yaklaşık 1kg) un
acmak icin:
2 yemek kaşığı un
•300gr nişasta
ici:
500gr ceviz ici, ince dovulmuş
şerbeti:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
ayrıca:
200gr tereyağı
Hazırlanması:
1Servisten bir gun once hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 1015 dakika dinlendirin
2Hamurdan yumurta buyukluğunde bezeler koparın Bezeleri un+nişasta karışımıyla mumkun olduğunca ince acın Yufkanın ucte birini ice doğru katlayın Uzerine bolca ceviz serpin Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın
3 Elinizle iki ucundan buzerek tepsiye yerleştirin Bu şekilde mumkunse buzdolabında 1 gece bekletin
4Ertesi gun şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın
5200gr tereyağını eritin Uzerinde biriken kopukleri alın Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dokun Dibinde biriken sut kısmını dokmemeye calışın, yoksa uzerinde siyah siyah lekeler oluşur Bıcağın ucuyla cok fazla ezmeden istediğiniz buyuklukte kesin
6190C fırında iyice kızarana kadar pişirinFırından cıktıktan sonra ılınmasını bekleyin Soğuk şerbeti uzerine dokun
BAYRAMA OZEL EV BAKLAVASI
imagesbayramaozelbaklavatarifleri5ad426a232901
Malzemeler:
2 yumurta
1 caybardağı sıvıyağ
1caybardağı sut
2 kaşık sirke
4 su bardağı un
12 paket kabartma tozu
Acmak icin
nişasta
İci icin,
ceviz veya fındık
Ustune
200 greritilmiş kızgın tereyağı
Şerbet icin
4 bardak şeker
3bardak su
12 limon suyu
Yumurta,yağ,sut,sirke,kabartma tozu ve un karıştırılarak hamur yapılır,hamurun yumuşaklğı cok onemli,kulak memesi yumuşaklığında olacak o yuzden unu yavaş yavaş ekleyin,biraz az veya cok olabilirHamuru yoğurduktan sonra bir sure bekletin
Daha sonra hamurdan yaklaşık 40 kadar ceviz buyuklugunde yuvarlaklar koparın,bu yuvarlakları tabak buyukluğunde tek tek acın,aralarına nişasta serpin ve 5 adet kadarını ustuste koyarak buyuk bir yufka acın(Yufkaları tek tek acarsanız daha guzel olur)
Yufkanın uzerine ceviz veya fındık serperek oklavaya sarın ve buzerek cıkartın,tepsiye dizin,butun hamurlar bittikten sonra en uste kızdırılmış tereyağı dokun,kızgın fırında uzeri iyice kızarana kadar pişirin
Fırından cıkan baklava iyice soğuyunca uzerine 4 bardak şeker 3 bardak su,yarım limon suyu ile yaptğınız şerbeti ılıkken dokun
ŞİRİN BAKLAVA
imagesbayramaozelbaklavatarifleri5ad426a385983
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı sut
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım cay kaşığı tuz
un
kırılmış ceviz ya da fındık
200 gr margarin
nişasta
şerbeti icin;
4 bardak şeker
5 bardak su
bir kac damla limon suyu
Hazırlanışı;
Yumurtayı, sutu, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuzHazırladığınız hamuru 30 eşit parcaya bolunuz
Bu parcaları tek tek tabak buyukluğunde acarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar ust uste koyun
10 arlı olarak grupladığımız bu uc parcadan parcalardan her birini merdane yardımı ile tepsi buyukluğune getirin ve aralarına ceviz ya da fındık serperek ust uste yerleştirin
Dilediğiniz şekilde kesin ve uzerine heryerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dokun Artık fırına koyabilirsiniz
Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın şerbetin icerisine bir kac damla limon damlatarak 12 dk daha kaynatın
Soğuk baklavanın uzerine sıcak şerbeti dokun