Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayram Özel Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Bayram Özel Zeytinyağlı Yaprak Sarma
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
bayram-ozel-zeytinyagli-yaprak-sarma.jpg

Bayram Özel Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram asma yaprağı
İç harcı için:
  • 3 tane orta uzunluk soğan
  • Taze nane
  • 1 kaşık domates salçası
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • Kimyon (yarım çay kaşığı)
  • Yenibahar (yarım çay kaşığı)
  • Karabiber (yarım çay kaşığı)
  • Toz biber (yarım çay kaşığı)
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Domates salçası
  • Su
  • Limon dilimleri

Bayram Özel Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yapraklar haşlanır, süzgeçten geçirilir.
  2. Orta uzunluk tencerede 3 adet soğan küp küp doğranıp kavrulur.
  3. İçine taze nane eklenerek kavrulur.
  4. 1 kaşık domates salçası eklenir ve kavrulur.
  5. 2. 5 su bardağı pirinç yıkanır, suyu süzülür, tencereye eklenir ve kavrulur.
  6. Uygunca kavrulduktan sonra 2. 5 su bardağı su tencereye eklenir ve altı hafif kısarak suyunu çekene kadar beklenir.
  7. Suyunu çektikten sonra içine yarım çay kaşığı kimyon, yenibahar, karabiber ve isteğe nazaran tuz eklenir ve demlenmeye bırakılır.
  8. Yapraklar sarılır, tencereye dizilir, üzerine yaprakların hizasına gelecek kadar salçalı su dökülür. Göz kararı zeytinyağı gezdirilir.
  9. Limon dilimleri de üzerine eklenir.
  10. Pişerken dağılmaması için üzerine tabak kapatılır.
  11. 35 dk boyunca kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun! ????.
 
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt