iltasyazilim
FD Üye
Bayram Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram yumuşak margarin veya tereyağ da olur
*1 su bardağı sıvı yağ
*1, 5 su*bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kömbe baharatı
*Aldığı kadar un
*2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*1 kase beyaz susam
İçi için :
*1 kase dövülmüş ceviz
*1 çay kaşığı toz tarçın
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
Bayram Kömbesi Tarifi Yapılışı Derin bir kabın içinde yumuşak yağı, sıvı yağı, toz şekeri sütü güzelce elinizle 10 dk çırpın şeker erimeye başladı mı ununu azar azar koyun baharatını, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin tekrar azar azar un ekleyin ele yapışmayan çok sert olmayan bir hamur elde edin bir kasede iç malzemesini karıştırın hamurdan yumurta büyüklüğünde parça kopartın elinizle top yapın avucunuzla bastırın içine cevizli içten bir tatlı kaşığı koyup kapatın tekrar yuvarlayın beyaz susama batırın yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı bu şekilde dizin benim kömbe kalıbımı yoktu kurabiyenin ortasını limonata şişenin kapağı ile bastırdım kenarlarını da küçük çatal ile süsledim önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 3540 dk pişirdim afiyet olsun
Not :Komşularım kömbenin pişerken kokusunu duymuşlar ne pişiriyorsun diye sordular bende kömbe dedim, aman ne nefis bir koku dediler gelelim şu kömbeyi görelim diye merak eden herkes geldi sizlerin de denemenizi tavsiye ederim baharatçılarda kömbe baharatı bulunuyor ama ben kendim hepsini karıştırıp yaptım*yani kalıbınız yoksa da güzel oluyor
*250 gram yumuşak margarin veya tereyağ da olur
*1 su bardağı sıvı yağ
*1, 5 su*bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kömbe baharatı
*Aldığı kadar un
*2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Üzeri için;
*1 kase beyaz susam
İçi için :
*1 kase dövülmüş ceviz
*1 çay kaşığı toz tarçın
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
Bayram Kömbesi Tarifi Yapılışı Derin bir kabın içinde yumuşak yağı, sıvı yağı, toz şekeri sütü güzelce elinizle 10 dk çırpın şeker erimeye başladı mı ununu azar azar koyun baharatını, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin tekrar azar azar un ekleyin ele yapışmayan çok sert olmayan bir hamur elde edin bir kasede iç malzemesini karıştırın hamurdan yumurta büyüklüğünde parça kopartın elinizle top yapın avucunuzla bastırın içine cevizli içten bir tatlı kaşığı koyup kapatın tekrar yuvarlayın beyaz susama batırın yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı bu şekilde dizin benim kömbe kalıbımı yoktu kurabiyenin ortasını limonata şişenin kapağı ile bastırdım kenarlarını da küçük çatal ile süsledim önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 3540 dk pişirdim afiyet olsun
Not :Komşularım kömbenin pişerken kokusunu duymuşlar ne pişiriyorsun diye sordular bende kömbe dedim, aman ne nefis bir koku dediler gelelim şu kömbeyi görelim diye merak eden herkes geldi sizlerin de denemenizi tavsiye ederim baharatçılarda kömbe baharatı bulunuyor ama ben kendim hepsini karıştırıp yaptım*yani kalıbınız yoksa da güzel oluyor