Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bayram Kömbesi (Hatay)

Bayram Kömbesi (Hatay)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Bayram Kömbesi (Hatay) Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr margarin( eritilmiş)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*Yarım su bardağı su
*2 paket vanilya
*1 paket hamur kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı kömbe kokusu (baharatı)
*1 su bardağı susam ( üzeri için)
*Alabildiğince un ( 6 su bardağı yeterli oluyor)
*İsteğe bağlı içine ceviz, hurma, elma marmelatı koyulabilir

Bayram Kömbesi (Hatay) Tarifi Yapılışı Sıvı yağ, su ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz Şekerler eriyince eritilmiş margarin, kömbe baharatı ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip elimizle iyice yediriyoruz Unu hepsini hemen koymadan kontrollü olarak koyuyoruz Normal hamura göre yağlı ve yumuşak olması lazım Hamurdan kalıba sığacak boyutta parça koparıp susama batırıp susamlı kısmı alta gelecek şekilde kalıba yerleştiriyoruz Kalıbı ters çevirip ucunu vurarak hamuru çıkartıyoruz Benim yaptıklarımda kubbeli olanların içinde elma marmelatı var Eğer siz de içine malzeme koyacaksınız hamuru az alıp içini çukur yapıyoruz malzemeyi koyup bir parça daha hamur alıp üstünü kapatıyoruz Kalıptan çıkan kömbeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak diziyoruz Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Yaklaşık 25 dakika sürüyor Ara ara rengini kontrol edelim Afiyet olsun ;)
 
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt