Bayram geldi sen yoksun yeniden bu bayramda yoksun bu bayramda mahrum baba ellerin babası kazanç sen babam bayram kutlu olsun Sensiz geçireceğimiz bir bayram daha Bir bilsen sensiz bayramlar, bayram tadında değil baba Cümbür Cemaat bayramda babasının elini öperken, senin evlatların, bayramda babasının toprağını okşuyor, öpüyor baba Hani sen kurban bayramlarında, kurban almaya gittiğinde, ben ve ablam seni heyecanla beklerdik ya, şimdi o kurbanı annem ve hepimizin küçüğü olupta, ufak yaşına aldırmadan evin erkeği olmaya çalışan ve senin yerini almaya çalışan oğlun almaya gidiyor baba Evet hala eski düzeni bozmadı senin ailen, her bayramda olduğu gibi dini görevlerimizi yerine getirip, kurban kesiyoruz baba Lakin senli olan bayramlar gibi heyecanlı değil baba Bayram sabahı, erkenden kadırırdı annem hepimizi ''kalkın bayramda erken kalkmak sevaptır, hemen babanız namazdan gelecek, hadi hazırlanalım''derdi Ablamı ve kardeşlerimi bilmem fakat ben zaten o gece uyuyamazdım ama heyecandan, annemin bizi uyandırmasını bekler ve yataktan coşku ile fırlar, sokağın başına camii ye içten senin gelişini heyecanla beklerdim Hani camii'den çıkanlar arasında seni görür görmez koşarak ''babaa!!!'' diyerek bacaklarına sarılırdımya, işte onu fazla özledim baba O anda yaptığın gibi kafamı okşayıp o güzel koku kokulu ellerini yüzüme sürüp, gülümseyerek ellerimden tutupta eve doğru yürüdğümüz anları çok özledim baba Biliyor musun, o mis kokun şuanda bile burnumda, hissediyorum ve bütün gücümle içime çekiyorum baba Annem ''yav her yeri kirletiyorsun, bizim oysa yetmezmiş gibi birde kolu komşunun kurbanını kesiyorsun, aldığın yerde kestir'' diye söylendiğinde, sen ise '' kesebiliyorsa insan, dini görevini kendi yapmalı, o kan bizim dini görevimizin sembolüdür, keza kesemeyenler takviye etmekte büyük sevaptır, çok dırdır etme Nazan'' derdin ya Derhal ben, annemle senin o atışmalarınızı bile özledim baba Sen gittiğinden kesin biz kurbanımızı, aldığımız yerde kestiriyoruz, ta geçen seneye kadar Oğlunda senin gibi düşünüyor baba Sana benzer çok yanları var oğlunun Geçen yıl ''ben keseceğim'' dedi Önce hepimiz karşı çıktık ona ''mındar edersin, kesemezsin'' dedik Görecektin baba, o hatıra videoya kaydettik Keza komikti, hemde övünç verici bişeydi o an baba Ilk ilk kez çok bocaladı ''ya bu bıçak kör, bıçak kesmiyor'' diye acemiliğini bıçağın üstüne attı Hatta kurban keserken okunacak duayı minik bir kağıda yazmıştı, ben ona kağıdı tuttum, o okudu O hali bile çok komikti baba Sonradan ''Ya Bismillah, babam gibi'' dedi yalnızca ve tıpatıp senin gibi kurbanı kesti baba Bilmem sende gördün mü Diyorlar oysa, o sizi görüyor Bu doğrumu fakat baba Senin bıraktığın kurban bayramı geleneğini, benzer şekilde sürdürüyoruz baba Oğlun büyüdü ve seni taklit ediyor baba Gel gör bizi, biz de o bayram telaşı kalmadı baba Sensiz ne bayramlar, bayram gibi, nede evlatların evlat gibi baba Senin yokluğunla, evlat olmayı unuttuk baba Yeri geldiğinde kendimizi, gözetmek için kendi babamız gibi oluyoruz baba Annem, hala aynı baba Yine bayram sabahları erkeknden kaldırıyor bizi değişen tek şey '' hadi kalkın babanız gelecek acilen'' dememesi Biliyorum, oda senin yokuluğunu acı ile yaşıyor Hem anne olupta, ayrıca baba oluyor bize Ara Sıra onu çok yoruyoruz baba Artık hem anne olmak, hemde baba olmak ona ağır geliyor baba Yinede görevini layıkı ile yerine getiriyor Hemen gel gör bizi baba, büyüdük, çok değiştik, her birimiz hayatın farklı alanlarına tutulduk baba Fakat bir hakiki var ancak, başardık baba Sen gittiğinde düştük, ezildik, sen artık yoktun, biz kendimiz kalktık baba Ama sensiz elde etmek, düşmekten daha acı baba Senin ''güvercinim'' dediğin kızın, ben şu anda 25 yaşındayım baba Ama bu yaşımda bile babası olan herkese imreniyorum baba Bayramları sevmiyorum bundan böyle, çünkü bayramlarda seninle gitti baba Bilgisayarımın üstünde asılı olan resminde, kara kaşlı, kara gözlü, hafif kemerli burnunla, o simsiyah bıyıklarının altından gülümsüyorsun şimdi bana Sen bana gülümserken, benim gözlerimden akan yaşlara için burkulmasın baba, bil ancak o yaşlar, sana olan özlemimden baba Seni çok özledim, fazla seviyorum ''Süre herşeyin ilacı'' diyorlar, yalanmış baba Süre sadece alıştırdı bizi senin yokluğunla yaşamaya 44 yaşında, toprağa uzandın sen, daha erkendi, bizim büyüdüğümüzü, elimizin ekmek tuttuğunu görmedin, evlatlarının da kazancını yemedin Hemen oğlun, senin bıraktığın görevlerini yerine getiriyor baba ve senin ömrünün el vermediği görevleri baba Onu görmeni isterdim, o nu görseydin eminim büyük gurur duyardın baba Evlatların seni hiç unutmayacak baba Bayramlarda boynumuz daima bükük kalsada, senin yaptıklarını yapacağız baba id Bayramın kutlu olsun babam Ruhun şaad olsun