Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayram Baklavası Tarifi nefis

Bayram Baklavası Tarifi nefis
0
121

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Baklavanın Hamuru

4 su bardağı un
1 su bardağı ılık sut
1 paket kabartma tozu
100g erimiş tereyağı
1 yumurta

Baklava İc Malzemesi

250g dovulmuş ceviz
ayrıca:
3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
150g eritilmiş kızgın tereyağı

Baklava Şerbeti İcin

5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu


Ramazan Baklavasının Tarifi

Talımıza once hamurumuzla başlıyoruz Hamur malzemeleri ile poğaca hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın bunu 1520 dakika dinlendirin dinlenmiş hamuru 3 eşit parcaya ayırın her parcadan 1618 adet cevizden kucuk parcalar koparın kopardığınız parcalara elinizle ceviz şekli verin şekil verdiğiniz her kucuk bezeyi merdane ile bir yemek tabağı buyukluğunde acın aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parcayı ustuste koyun (en usttekine nişasta serpmeyin) boylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin

Daha sonra yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın (yuvarlak yoksa dikdortgen tepsinin icine yuvarlak actığınız hamuru koyabilirsiniz) 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde acın bunu tepsiye serip ustune ceviz icinin yarısını serpin ikinci grubu da acıp uzerine serin kalan cevizleri de bunun uzerine serpin son grubu da acıp en uste serin


Son aşamaya geldik bayanlar sabredin emin olunki uğraştığınıza deyecek tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin uzerine her yanına değecek bicimde 150g kızgın tereyağı gezdirin 200C fırında uzeri kızarana kadar pişirin fırından cıkartıp baklavayı soğutun şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin uzerine gezdirin 45 saat sonra servis yapın

imagesbayrambaklavasitarifinefis5ad3dbf868b60

Afiyet Olsun
 
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt